ALEEA CELEBRITATILOR DIN CURTE. Un pensionar si-a amenajat gradina cu busturile unor sefi de stat VIDEO

Un pensionar nu si-a aranjat curtea cu fantani arteziane si pitici de gradina, ci a animat-o cu statuile unor sefi de stat.

In tot judetul nu exista curte ca a lui. Omul a cumparat terenul in urma cu 17 ani si s-a tot gandit la ideea de a ridica statuile. Pana vara trecuta cand s-a pus pe treaba. In curte au rasarit falnice, busturile a cinci personalitati istorice, care te privesc rece de cum intri pe poarta. In timp ce are grija de celebrele figuri, pensionarul, fire de artist ne descrie fiecare lucrare in parte. Pe un ton sobru ne povesteste de ce a ales doar cinci personaje si ce loc ocupa fiecare in curtea si in inima sa. Decebal, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu. Ii gasim si pe generalul Antonescu, dar si pe Nicolae Ceausescu.

In capatul aleii se afla Mama Egeea, o domnita cu chip bland care ureaza fiecaruia bun venit. Vazand ca a mai ramas ceva loc liber dupa Ceausescu ne-am gandit ca seria busturilor va continua, insa domnul Negru e decis ca nimeni nu mai merita sa ocupe loc pe aleea celebritatilor de la el din curte.Pensionarul recunoaste ca busturile l-au bagat in gura nevestei, care n-a fost de acord cu ideea artistica.

Citeste si: Undă de șoc în România: Este un adevărat cutremur economic. Suma este cu adevărat fabuloasă - capital.ro

Cum omul s-a pus pe treaba si a investit o pensie in ciment, fier, piatra si nisip ca sa-si ridice visul, femeia i-a acceptat in cele din urma pasiunea. Vasile Negru nu vrea sa vanda nici unul dintre busturi. Va lasa cu limba de moarte copiilor, ca atunci cand vor decide sa vanda terenul, lucrarile sa nu fie evaluate. Vrea ca aleea conducatorilor sa fie o lectie de istorie pentru eventualul cumparator.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies