Alarmant! Cea mai poluata zona din Europa se afla in Romania. Localnicii sunt in PERICOL!

Potrivit masuratorilor facute de specialistii de la Worlds Air Pollution, comuna Blejoi, din judetul Prahova, este cea mai poluata localitate din Europa.

Dupa ce a fost testate calitatea aerului din 80 de tari, s-a stabilit ca localiatea Blejoi este pe primul loc in topul celor mai poluate localitati din Europa, la indicatorul PM 10 (pulberi in suspensie). Se pare ca sursa poluarii ar fi doua rafinerii – Rompetrol Vega si Petrotel –Lukoil – ale caror pulberi in suspensie, care otravesc plamanii, au ajuns la valori duble.

In comuna Blejoi, situata la aproximativ 6 kilometri de Ploiesti si la 65 de kilometri de Bucuresti, traiesc in jur de 8.500 de persoane. Localnicii sustin ca nu stiu ca traiesc intr-o zona atat de poluata si ca s-au obisnuit cu “fumul” care acopera comuna, potrivit libertatea.ro. Din acest motiv, niciun localnic nu a facut vreodata vreo reclamatie la primarie in acest sens.

Autoritatile ca pulberile in suspensie sunt periculoase pentru aparatul respirator. “Aceste pulberi se depun pe peretii alveolelor si duc la o imbatranire prematura a plamanului. Cronicizate, aceste afectiuni determina aparitia prematura a emfizemului pulmonar. Se intampla acelasi lucru ca si in cazul celor ce lucreaza in medii cu pulberi, in turnatorie, ca la minerii din abataje, doar ca acolo procesul este mult mai intens”, a explicat medicul Daniel Nicolae, seful Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova, conform sursei citate.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate