ALARMA! Primul caz de DECES din cauza virusului gripal VIDEO

O femeie din de 55 de ani din Bistrita a murit la scurt timp dupa ce medicii au stabilit ca a contactat virusul gripal AH1N1.

Doctorii pun decesul acesteia si pe seama afectiunilor cardiace de care pacienta suferea. Acelasi virus a mai imbolnavit pana acum cel putin alti 5 romani, doi dintre ei necesitand spitalizare in sectiile de terapie intensiva. Specialistii spun ca virusul AH1N1 este acealsi cu cel care a declansat epidemia de gripa din sezonul 2009-2010 si care, in aceasta iarna, a produs zeci de imbolnaviri in intreaga Europa.

Nu este, insa, singurul virus depistat pana acum pe teritoriul tarii noastre. Specialistii Centrului National de Referinta pentru gripa confirma si prezenta tulpinii responsanile pentru dezastrul din Statele Unite, cel putin 20 de copii au murit rapusi de gripa. Specialistii cred ca debutul unei eventuale epidemii de gripa in Romania se va inregistra undeva la inceputul lunii viitoare.

Citeste si: BOMBA SERII! Tătaru a spus-o direct: Ei sunt printre cei mai expuși la infectare! - capital.ro

In afara raportarilor saptamanale pe care doctorii din tara le fac si pe care epidemiologii le analizeaza, specialistii Centrului National de Referinta pentru Gripa mai au un ajutor de nadejde, atunci cand stabilesc tendintele gripei pe teritoriul tarii noastre. Sprijinul vine din partea internautilor, care cauta informatii despre anumite cuvinte cheie.

Specialistii spun ca teoria este testata de ani de zile in intreaga lume si chiar functioneaza. Pot fi previzionate anumite evenimente epidemice cu 7-10 zile inainte, pentru ca la inceput populatia va face forme usoare. Cei care fac forme usoare nu merg la medic ca sa poata fi luati in evidenta.

In Romania copiii, batranii si bolnavii cronici vor fi vaccinati gratuit, in cabinetele medicilor de familie. Iar imunizarea ar trebui facuta inainte de aparitia unei epidemii. Este important de stiu ca vaccinul antigripal nu ne protejeaza si in cazul unor infectii respiratiorii, o confuzie pe care o fac frecvent foarte multi romani. Anul trecut, varful epidemiei de gripa din Romania a fost inregistrat la sfarsitul lunii februarie.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies