Al treilea caz de variola maimuței depistat pe teritoriul României! În ce stare este pacientul acum

,
Variola

Al treilea caz de variola maimuței depistat pe teritoriul României! În ce stare este pacientul acum

[Sursa foto: Twitter]

Astăzi, 15 iunie, a fost raportat un al treilea caz de variola maimuței în România. Ministerul Sănătății a declarat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani.


In articol:

România a ajuns la al treilea caz de variola maimuței astăzi. De data aceasta, un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost diagnosticat cu virusul

Un al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat astăzi, la un bărbat în vârstă de 31 de ani

Variola

Un al treilea caz de variola maimuței a fost confirmat astăzi, la un bărbat în vârstă de 31 de ani

[Sursa foto: Twitter]

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, a venit ieri la un spital din București, menționând că are simptome specifice variolei maimuței din luna iunie.

Conform declarațiilor Ministerului Sănătății, starea generală a pacientului este bună, astfel că bărbatul a rămas internat.

Variola maimuței nu se transmite atât de ușor între oameni pentru că necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin contact cu pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Citeste si: Încă un caz de variola maimuței confirmat în România, după ce ieri a fost raportat primul caz. De data asta, este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, marți, că va face o ședință cu comitetul său de urgență, în data de 23 iunie, pentru a discuta dacă variola maimuței, noua boală care sperie planeta și care a început să se răspândească în Europa, este cu adevărat „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Până la acest moment, este cel mai înalt nivel de avertizare transmis de Organizația Mondială a Sănătății care, în prezent, se aplică doar în cazul pandemiei de COVID-19 şi poliomielitei.

Creşterea numărului infectări este „neobişnuită şi îngrijorătoare”, potrivit declarației făcute directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza răspândirii bolii în lume”, a mai precizat acesta. Experţii internaţionali „ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul”, a mai subliniat şeful OMS.

Citeste si: A fost găsit primul caz de variola maimuței în România! În ce stare este pacientul în aceste momente

Până la acest moment, s-au raportat peste 1.600 de cazuri şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de ţări, mai ales în țările în care variola maimuței se răspândeşte în mod obişnuit, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

A fost găsit primul caz de variola maimuței în România! În ce stare este pacientul în aceste momente

Vladimir Putin le-a luat urma. Rușii care vor să fugă în Georgia primesc citații la graniță, fiind convocaţi în cadrul mobilizării

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Încă un caz de variola maimuței confirmat în România, după ce ieri a fost raportat primul caz. De data asta, este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies