Ajutor nou de la stat: se dau 2.000 lei de la primarie! Banii se pot ridica deja, uite ce trebuie sa faci ca sa intri in posesia lor

Primaria Capitalei a anuntat ca, la doar o luna de la debutul programului "Voucher Materna", au fost acordate 4.600 de vouchere femeilor insarcinate.

In total pana acum au fost depuse 3.000 de dosare iar valoarea ajutoarelor acordate se ridica la aproape 2 milioane de euro.

Banii se acorda femeilor care au varsta de peste 18 ani, au domiciliul sau viza de resedinta in Bucuresti de cel putin 6 luni si nu au datorii la bugetul local.

Ajutorul cumulat este in valoare de 2.000 de lei si se acorda astfel: o prima transa, de 1.000 lei se acorda dupa procesarea cererii iar a doua transa, in valoare tot de 1.000 lei, se acorda dupa intrarea in a 24-a saptamana de sarcina.

Voucherele pot fi folosite la orice clinica publica sau privata inclusa in sistem pentru servicii medicale necesare monitorizarii sarcinii.

Punctele de primire pentru dosarele acordarii voucherelor, incepand cu 11 iunie, sunt:

- Sos. Stefan cel Mare nr. 1, sector 1

- Aleea Turnu Magurele nr. 17A, sector 4, in incinta Complexului de Servicii Sociale Ominis

- Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1, in incinta sediului Directiei Generale de Asistenta Sociala Bucuresti.

Femeile aflate in saptamanile 24-40 de sarcina mai au o luna la dispozitie sa depuna dosarul pentru a beneficia de ambele transe de vouchere.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate