Ai urmat o dietă drastică sau ai slăbit brusc în urma unei intervenții de micșorare a stomacului? Iată cum poți scăpa de surplusul de piele! Sfaturi esenţiale de la specialistul kfetele.ro!

Cum scapi de surplusul de piele cauzat de o dietă drastică? Sfaturi esenţiale de la specialistul kfetele.ro!


In articol:

Atunci când slăbești brusc, fie că urmezi o dietă drastică sau că îți faci o intervenție de micșorare a stomacului, rămâi cu surplus de piele care, de cele mai multe ori, îți creează un complex.

Abdominoplastia este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de tegument (piele) și țesut adipos (grăsime) de la nivelul abdomenului. Ea se realizează fie după așa-numitul gastric sleeve, fie după pierderi importante în greutate post-dietă.

Remodelarea conturului abdominal poate fi realizată folosind mai multe tehnici chirurgicale. În cazul în care există doar acumulare excesiva de grăsime, acesta va fi abdominoplastia/lipoabdominoplastia. Nu este un tratament împotriva obezității și nici substitut pentru diete sau exercițiile fizice. Rezultatele abdominoplastiei sunt relativ permanente deoarece acestea pot fi diminuate semnificativ în cazul variațiilor mari ale greutății corporale. Din această cauză, persoanele care doresc să urmeze o dietă în vederea scăderii în greutate sau femeile care urmează să rămână însărcinate în viitor trebuie informate în legătură cu acest considerent.

Cum scapi de surplusul de piele cauzat de o dietă drastică? "Rezultatul abdominoplastiei este vizibil aproape imediat"

Dacă există și exces de tegument (piele) care formează așa - numitul ”șorț abdominal”, prin abdominoplastie se excizează (atât grăsimea, cât și pielea în exces). În acest caz, rezultate superioare se obțin prin combinarea lipoaspirației cu abdominoplastia (lipoabdominoplastie) - spune Dr. Firass Obeidat, medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică.

Citeste si: Ghidul operațiilor estetice pentru sani: ce trebuie sa știi înainte de fiecare procedura

Specialiștii mai susțin că la pacienții la care există o pierdere a tonicității musculaturii abdominale, aceasta va fi corectată în cursul intervenției chirurgicale prin plicaturarea peretelui musculo-aponevrotic.
Abdominoplastia este indicată a fi realizată persoanelor adulte, sănătoase, cu o greutate aproape de cea ideală tipului constituțional (taliei).

Persoanele sănătoase, cu aspect plăcut care doresc în mod special îmbunătățirea aspectului corporal, sunt “candidatele” perfecte pentru o astfel de procedură. Însă pacienților care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, afecțiuni cardiace sau cei care au suferit în trecut o intervenție chirurgicală la nivelul abdomenului, chirurgul plastician trebuie să le acorde o atenție deosebită - mai spune Dr. Firass Obeidat, medic specialist în chirurgie plastică, reconstructivă și estetică.

Abdominoplastia / lipoabdominoplastia este individualizată fiecărui pacient, luându-se în considerare mai multe aspecte printre care: excesul de țesut adipos de la nivelul peretelui abdominal, excesul de piele (”șorțul”) de la nivelul peretelui abdominal, pierderea tonusului peretelui musculo-aponevrotic abdominal.

Citeste continuarea pe kfetele.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate