Află în acest articol de ce și când purtăm cercei femei

,

În zilele noastre, bărbații și femeile poartă cercei în urechi. Mai mult decât atât, alegerea este vastă, de la modele mici și discrete, la modele fanteziste și până la creolele atemporale. Cerceii din ziua de azi satisfac toate stilurile și gusturile. Purtarea cerceilor nu este totuși o tendință născută ieri, ci este prezența de mii de ani, având, în fiecare epoca sau societate, o semnificație specială în funcție de contextele acelor timpuri.

Originile cerceilor

A avea urechile perforate este o practică străveche. Este, de asemenea, una dintre cele mai vechi modificări corporale cunoscute. Pare incredibil de crezut, dar în Mongolia au fost descoperiți cei mai vechi cercei, de peste 7.000 de ani. De secole, această bijuterie a fost apreciată. Cerceii erau purtați inclusiv de soldații Imperiului Persan. Să nu uităm inclusiv de faptul că cerceii erau purtați de faraoni și greci încă din cele mai vechi timpuri. Astăzi, acest obicei este răspândit pe tot globul.

În timpul Evului Mediu, nu toată lumea putea să poarte cercei. Numai femeile nobilimii puteau să-i poarte. Acest accesoriu nu a devenit cu adevărat la modă decât în secolul al XVIII-lea. Modelele s-au diversificat apoi. Urechile fetițelor erau străpunse din ce în ce mai devreme, chiar și la naștere. Cerceii sunt disponibili în toate stilurile, confecționați dintr-un material mai mult sau mai puțin prețios, încrustați cu pietre prețioase și alte ornamente. 

Poartă cercei pentru a-ți arăta feminitatea

În vechime, a purta cercei avea o semnificație aparte. De-a lungul timpului, motivele purtării acestei bijuterii au evoluat. Totuși cerceii reprezintă un accesoriu esențial pentru a înfrumuseța o ținută, o modalitate sigură de a-ți afirma feminitatea discret, sau, dimpotrivă, cu o oarecare “îndrăzneala”. În funcție de ocazie, este bine să purtăm anumite modele de cercei.

Cercei pentru evenimente romantice

Prima întâlnire- Adesea prima întâlnire importantă din viața de cuplu, prima întâlnire romantică cu cel care ne place este un moment important pentru

un viitor cuplu și pentru continuarea poveștii. Astfel, pe cât de mult contează chimia și discuțiile din cadrul acestei întâlniri, aspectul și modul de a ne îmbrăca trebuie să fie îngrijite pentru a face o impresie bună. Astfel, alegerea purtării cerceilor pentru o întâlnire romantică este un criteriu de selecție important pentru orice femeie, pentru a-și impresiona viitorul partener sau pentru a se simți cât mai confortabilă. De exemplu, cu cercei femei cu șurub, pe lobul urechii, seara va fi o reușită pentru toată lumea!

Ziua Îndrăgostiților- În fiecare an, 14 februarie este Ziua Îndrăgostiților. Considerată de unii drept o zi comercială pentru a vinde flori și alte delicatese de ciocolată, această zi este pentru alții o zi importantă pentru a sărbători viața împreună sau pentru a construi o familie fericită. Așadar, alege-ți cerceii de Ziua Îndrăgostiților în funcție de ținuta purtată. Îți recomandăm o pereche de cercei discreți, de preferat cu pietre de culoare roșie, la fel ca simbolul iubirii.

Ziua nunții- Căsătoria este, cu siguranță, cea mai importantă zi din viața unui bărbat și a unei femei. Adesea rochia este punctul central al discuțiilor în ceea ce o privește pe mireasă. Totuși, există elemente și sfaturi de luat în considerare pentru a alege cerceii potriviți pentru nuntă ta. Trebuie să ai grijă că acest accesoriu să se potrivească cu rochia, machiajul și coafură. În general, cerceii cu pietre albe sunt cei mai recomandați, fie discreți, fie fantezie, în funcție de stilul rochiei.

Cercei pentru viața de zi cu zi

Cercei pentru a merge la serviciu (la birou)- În viața de zi cu zi, sunt multe situații în care purtarea cerceilor ar trebui să fie luată în considerare. Cerceii la birou reprezintă una dintre situațiile în care alegerea poate afecta modul în care lucrezi sau te prezinți în față clienților sau furnizorilor. Dacă ești o femeie de afaceri, nu ezita să alegi cercei cocheți și classy, de preferat cu cristale pentru a da un efect strălucitor. Evită cerceii candelabru, care zornăie, sau orice este ostentativ.

Cercei pentru a practică sport- Desigur, purtarea cerceilor pentru a practica sport depinde de tipul de sport. Într-adevăr, în unele sporturi de contact se va interzice purtarea bijuteriilor și a cerceilor pentru a evita rănirea unui adversar sau partener sau rănirea lobului urechii, de exemplu. Alte sporturi nu vor avea astfel de interdicții, cum ar fi alergatul dacă persoană poartă cercei pe lobul urechii. Astfel, depinde de tine să te adaptezi în funcție de sportul practicat și de constrângerile acestuia (de exemplu, poți alege cercei din oțel inoxidabil pentru sporturile desfășurate în apă precum înotul).

Cercei pentru evenimente de familie- de purtat și de oferit

Pentru un botez- După căsătorie, botezul este cu siguranță al doilea eveniment important din viața unei familii. Astfel, pentru fetițe, nașii oferă adesea cercei la un botez. Alegerea acestei bijuterii este importantă deoarece este adesea un suvenir păstrat de către copilul botezat. În general sunt aleși cercei de aur. Și mama trebuie să poarte o pereche de cercei frumoși, dacă se poate asortați cu cei ai fetiței.

De Ziua Mamei- Evident, mamele fac viața fiecărui om. Ziua Mamei este un eveniment important la care să purtăm și să oferim o pereche de cercei. De ce să dăm cercei de Ziua Mamei? Pentru că mamei trebuie să îi mulțumești pentru că se află în viață ta. De asemenea, dacă obișnuiești sa faci o petrecere de ziua mamei, poți purta și tu o pereche de cercei, eleganți, clasici.

Pentru Crăciun- În fiecare an, pe 24 decembrie, are loc o frumoasă sărbătoare de familie, Ajunul Crăciunului. Cu această ocazie, trebuie să adopți o ținută corespunzătoare. Îți recomandăm cerceii fantezie sau orice tip de cercel pe care îl iubești. De asemenea, dacă aceștia au pietre, sunt indicate cele roșii, albe sau verzi, pentru a te integra în nuanțele Crăciunului. De asemenea, să nu uităm că cerceii sunt un dar prețios pentru orice femeie din familia ta.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Superstiţii de Sfinţii Constantin şi Elena. Ce e interzis să faci pe 21 mai, cum atragi belşugul

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Sovata, perla turismului balnear din Transilvania

Vladimir Putin îi dă o lovitură lui Joe Biden: I-a interzis intrarea în Rusia

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Simona Pătruleasa va prezenta Ştirile Kanal D de la ora 07:00

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies