Aerul pe care-l respiram NE UCIDE cu zile! Zeci de mii de morti premature, numai in Romania

,

Poluarea aerului continua sa depaseasca limitele si valorile din ghidurile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Uniunii Europene.

Potrivit unui raport al Agentiei Europene de Mediu (AEM), se estimeaza ca poluarea cu particule PM2,5 a cauzat 422.000 de decese premature in 41 de tari europene in 2015, inclusiv 25.000 de morti premature in Romania.

Potrivit raportului, transportul rutier este una dintre principalele surse de poluare a aerului din Europa.

"In ceea ce priveste poluarea aerului, emisiile generate de transportul rutier sunt adesea mai daunatoare decat cele provenite din alte surse, deoarece aceste emisii au loc la nivelul solului si tind sa se produca in orase, aproape de oameni.

De aceea, este atat de important ca Europa sa isi dubleze eforturile pentru a reduce emisiile din transport, energie si agricultura si pentru a investi in a le face mai ecologice si mai durabile", a declarat Hans Bruyninckx, director executiv al AEM.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Squid game sezon 2. Când începe noul sezon al serialului Jocul Calamarului

Ministerul Justiției o scrie negru pe alb: Guvernul sfidează Constituția prin restricții/ Eliminarea testaților din spațiul public, discriminatorie

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Beauty One a sărbătorit 15 ani de frumusețe. Experți și Specialiști din industria beauty au luat parte la un eveniment unic și plin de surprize

Când apare The Crown, sezonul 5. Netflix a anunţat când va avea loc premiera

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies