Adriana Bahmuțeanu a făcut noi declarații pentru WOWbiz.ro, unde a discutat despre domiciliul celor doi copii pe care îi are din căsătoria cu regretatul Silviu Prigoană, dar și despre suma de 45.000 de euro, care ar fi taxa pentru școala privată din București.
Citește și: „Domnul Prigoană trăiește liniștit la Cluj”. Anunțul făcut de Adriana Bahmuțeanu
Unde este, de fapt, domiciliul celor doi minori din mariajul cu Silviu Prigoană
Adriana Bahmuțeanu a declarat că potrivit Codului Civil, cei doi băieți minori ar trebui să locuiască cu ea, fiind părintele supraviețuitor. Cu toate acestea, minorii locuiesc alături de frații mai mari, tot în casa lui Silviu Prigoană, care a murit la data de 12 noiembrie 2024, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a solicitat o expertiză psihologică pentru a investiga o posibilă alienare parentală.
„Domiciliul minorilor, dacă vă uitați în Codul Civil, este la părintele supraviețuitor, Art. 497 Cod Civil. Deci în instanță, domiciliul este stabilit la mine, la părintele supraviețuitor și lucrul acesta este prevăzut de lege, nu poate nimeni să mi-l ia. Copiii au avut domiciliul în casa defunctului, dar dacă omul a decedat, ei nu pot sta ca domiciliu în casa defunctului, deci domiciliul copiilor este la mine, legal vorbind”, a precizat Adriana Bahmuțeanu.
Adriana Bahmuțeanu a declarat că de la ultima întâlnire cu fiii săi, care a avut loc în instanță la sfârșitul lunii februarie, nu a mai reușit să îi vadă. Ea consideră că băieții sunt influențați de frații vitregi și că situația în care se află este similară cu cea a altor părinți din România care se confruntă cu alienarea parentală.
Mai mult, Adriana Bahmuțeanu a precizat că minorii nu pot fi luați cu forța din casa tatălui lor, mai ales că ei se află la vârsta adolescenței. Adriana Bahmuțeanu spune că refuzul băieților de a se întâlni cu ea sau de a merge în casa acesteia vine tot ca o urmare a alienării parentale despre care a vorbit adesea în interviurile pe care le-a acordat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
„Lucrurile merg prost pentru că sunt alienați de către frații mai mari. Legal, chiar dacă domiciliul este la mine, copilul dacă refuză să vină în domiciliul unde el locuiește în drept conform legii, DGASPC-ul nu se poate duce să-l ia cu forța de acolo de unde stă, mai ales că ei sunt adolescenți, nu mai sunt copii. Dacă ar fi vorba de un copil de 5-6 ani, da, dar altfel este mai complicat pentru că un copil nu este un sac de cartofi să tragă DGASPC-ul de el. Așa că acum ce se întâmplă, DGASPC a cerut expertiză care să stabilească alienarea parentală a întregului sistem de familie. Adică și a mea și a fraților vitregi și a copiilor. Deocamdată nu a început această expertiză, dar așa se face DGASPC cere încuviințarea instanței de judecată ca să poată să o facă un expert psiholog. Așteptăm încuviințarea instanței pentru asta, iar mai departe este situația în care sunt peste 100.000 de copii din România, alienați parental care nu pot să se vadă cu celălalt părinte, nu vor să interacționeze, refuză orice contact cu părintele. Asta înseamnă alienarea, înstrăinarea părintească și din păcate, în România, nu avem legi care să stabilească clar cum este în alte țări în 3-4 zile intervin autoritățile în astfel de cazuri, dar la noi autoritățile nu au pârghii legale să intervină, ar trebui să fie făcută o modificare în lege și tocmai de aceea se chinuie toată lumea și de aceea sunt atâtea cazuri de copii săracii care trăiesc fără un părinte sau sun t înfricoșați că celălalt părinte le-ar face rău. Asta înseamnă alienarea să îi vorbești copilului foarte rău despre celălalt părinte.
Nu, din păcate nu ne-am mai întâlnit de atunci și repet, în situația mea sunt 200.000 de părinți. Deci nu sunt singura, Guvernul trebuie să facă o modificare în lege, în așa fel în cât să se pună mai presus de orice interesul copilului. Care este interesul superior al copilului? Să aibă contact cu ambii părinți dacă sunt în viață. Dacă nu, să aibă legătură și să fie în îngrijirea părintelui supraviețuitor așa cum scria în lege. Deci eu astăzi sunt obligată prin lege să am grijă de copiii mei și copiii, scrie tot în Legea Protecției Copilului, că trebuie să beneficieze de îngrijirea părintelui. Că nu se întâmplă pentru că ei refuză orice contact cu mine este un abuz foarte grav asupra copiilor, asta înseamnă alienarea. Este un abuz psihologic asupra copilului”, a mai dezvăluit Adriana Bahmuțeanu, pentru WOWbiz.ro.
Ce s-a întâmplat cu datoria de 45.000 de euro pentru școala privată din București
Totodată, Adriana Bahmuțeanu a adus clarificări și cu privire la suma de 45.000 de euro, care ar fi taxa pentru școala privată unde învață copiii. Vedeta a declarat că această sumă reprezenta o datorie lăsată de Silviu Prigoană, iar școala a acceptat să o recupereze din moștenirea acestuia, fără a afecta taxa pentru anul școlar în curs.
„În ceea ce privește povestea cu școala, este foarte simplu și am arătat în instanță și la televizor, peste tot pe unde am fost faptul că școala mi-a pretins o datorie a decedatului Silviu Prigoană în valoare de 45.000 de euro. Pentru că Prigoană apucase să plătească taxa pe anul acesta, școala a considerat că își va recupera datoria din taxa pe care o plătise. În consecință, mi-a trimis aceste emailuri prin care, într-cât decedatul avea datorii, o să le scădem din taxa plătită pe anul acesta. Apoi, în instanță, școala a acceptat să își recupereze datoria decedatului de la moștenire și nu din taxa școlară pe anul acesta. Drept urmare, pentru încă trei luni copiii mei vor învăța la această școală. Mai departe mai vedem pentru că pensia de urmaș este mai mică decât rata lunară de la această școală. Acest avocat face niște afirmații false și defăimătoare(...) Eu am spus unde vor copiii acolo să meargă, dar să avem bani să plătim. Nu am de unde să plătesc 45.000 de euro că nu am acești bani și nici să plătesc taxele lunare ale copiilor care sunt în jur de 10.000 de euro la doi copii, pe lună”, a mai precizat Adriana Bahmuțeanu, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
În schimb, avocatul familiei Prigoană contrazice afirmațiile Adrianei Bahmuțeanu, susținând că minorii locuiesc în continuare la adresa stabilită anterior și că taxa școlară a fost achitată. Situația rămâne tensionată, iar instanța urmează să decidă asupra solicitării DGASPC pentru expertiza psihologică, un pas esențial în stabilirea adevărului privind relația dintre Adriana Bahmuțeanu și copiii săi.
„Din câte știu eu, nici nu mai e în America, a plecat doar câteva zile (n.r. Honorius Prigoană). Cred că da, vorbim zilnic, dar asta nu înseamnă că știu unde e. Sunt la domiciliul lor (n.r. minorii). Nu s-a decis absolut nimic, e vorba de niște excepții.(...) Nu există nicio sumă de 45.000 euro. Taxa școlară e plătită, ce știți dumneavoastră în presă sunt intoxicări”, a declarat avocatul familiei Prigoană, potrivit Spynews.
Situația rămâne tensionată, iar instanța urmează să decidă asupra solicitării DGASPC pentru expertiza psihologică, un pas esențial în stabilirea adevărului privind relația dintre Adriana Bahmuțeanu și copiii săi.