ADMITERE FACULTATE 2014. Concurenta in Bucuresti: Unde sunt cei mai multi candidati pe loc

,

Peste 3.800 de absolventi, printre care si 24 de olimpici, s-au inscris pentru a sustine examenul de admitere la cele patru facultati de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti

UMF "Carol Davila" din Bucuresti a scos anul acesta la concurs, in cadrul celor patru facultati, 930 de locuri finantate de la buget, dar si 520 de locuri disponibile la taxa. La finalul sesiunii de inscriere au fost validati 3.802 candidati pentru toate cele patru facultati din cadrul universitatii.

Potrivit UMF, La Facultatea de Medicinǎ, unde sunt 510 locuri la buget si 250 locuri cu taxa, s-au ȋnscris 2.334 de candidati, printre care si 24 de olimpici.

La Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ s-au inscris 515 candidati, pentru a ocupa cele 131 de locuri la buget si 125 cu taxa.


De asemenea, la Facultatea de Farmacie, care a scos la concurs 141 de locuri la buget si 100 cu taxa, si-au depus dosarele 435 de tineri, iar pentru Facultatea de Moase si Asistenta Medicala (FMAM) au optat 518 candidati, care vor concura pentru 95 de locuri la buget si 45 cu taxa.

"La Facultatea de Medicina exista 4,5 candidati pe un loc finantat de la buget, in timp ce pentru Facultatea de Medicina Dentara exista un numar de 3,9 candidati pe un loc la buget", au precizat reprezentantii UMF.

Listele nominale ale candidatilor in ordine alfabetica, salile in care se desfasoara concursul de admitere si repartitia candidatilor pe sali vor fi afisate la avizierele Facultatii de Medicina (pentru specializarile Medicina si FMAM), respectiv ale Facultatii de Medicina Dentara si Facultatii de Farmacie, cu o zi inainte de concursul de admitere.

"Candidatii au obligatia de a verifica exactitatea datelor inscrise pe listele afisate si de a aduce imediat la cunostinta comisiei de admitere, prin secretariatele facultatilor, eventualele neconcordante fata de datele din cererea de inscriere tip sau fata de actele depuse la dosar. Dupa inceperea concursului, pe listele afisate nu se mai admit niciun fel de modificari", au aratat reprezentantii UMF.

Examenul de admitere pentru toate facultatile din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti va avea loc miercuri, 23 iulie, ȋncepand cu ora 09.00. Accesul candidatilor in sali se va face de la ora 08.00, pe baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil precum si a legitimatiei de concurs tip, eliberata la inscriere de catre secretariatele facultatilor. La ora 8.30 va incepe distribuirea chestionarele pentru raspunsuri. ( sursa Mediafax )

 

Citește și:

Cum a murit sefa UPU Fetesti, infectata cu coronavirus, fara boli cronice? Medicul Mioara Neagu avea doar 48 de ani

Unde poți dona haine și îmbrăcăminte în București pentru oamenii nevoiași

Cum scapi de gândacii de bucătărie. 7 metode eficiente

Acte și documente necesare schimbării permisului auto în 2021

Cât costă un kw de energie electrică


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies