Adio carantină! Restricțiile au fost ridicate azi, 23 aprilie. Unde s-a luat decizia

,

Carantina zonală a fost ridicată într-un municipiu dupa ce incidența infecțiilor cu COVID a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.


In articol:

Mai mulți român iau scăpat de carantina de weekend, începând de astăzi, 23 aprilie. Reprezentanții Primăriei locale au trimis un comunicat de presă, din care reiese faptul că rata incidenței a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Astfel, restricțiile pe timp de weekend vor fi ridicate.

Carantina de weekend, ridicată în Constanța

Potrivit reprezentanților primăriei municipiului Constanța  restricțiile

impuse în zilele de vineri, sâmbătă și duminică vor fi ridicate începând din data de 23 aprilie. Astfel, carantina pe timp de weekend nu va mai fi aplicată în municipiul Constanța, după ce incidența infectărilor cu COVID a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.

Comunciatul de presă emis de Primăria Constanța informează că definitivarea altor măsuri de relaxare care ar putea fi adoptate va avea loc în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, potrivit capital.ro

Pentru relaxarea restricțiilor în zonele unde incidența este ridicată, nu este nevoie de o hotărâre CJSU. Dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la mia de locuitori, restricțiile nu se mai aplică.

Primăriile zonelor vizate de restricții vor fi obligate să informeze atât populația, cât și operatorii economici, cu privire la ridicarea restricțiilor, potrivit  Realitatea de Constanța.

Citeste si: Carantină prelungită încă 7 zile! Unde s-au anunţat restricțiile?

Prefectura Ilfov a dat și ea liber la circulație

carantina weekend
Carantina va fi ridicata in mai multe localitati din judetul Ilfov

Românii care locuiesc în localităţile Berceni, Dobroeşti şi Otopeni au, de asemenea motiv de bucurie. Prefectura Ilfov informează că aceste localități ies din carantină joi seara, la ora 22,00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea de încetare a măsurii de carantină zonală în aceste cazuri.

Incidenţa cazurilor de COVID-19  la mia de locuitori, joi, a fost de 5,95 în Berceni, 5,23 în Dobroeşti şi 5,59 în Otopeni.

Citeste si: Restricțiile vor fi ridicate pe litoral, de Florii! Ce interdicții mai rămân în vigoare

Berceni şi Otopeni au intrat în carantină din 18 martie, pentru o perioadă de 14 zile, iar restricțiile au a fost prelungite din 1 aprilie cu două săptămâni şi din 15 aprilie cu şapte zile.

Citeste si: Anunț oficial despre restricțiile din București: „Avem şedinţă pentru...” Ce se va întâmpla la finalul acestei săptămâni?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunțul mult așteptat de toți românii! Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat vestea

UEFA lovește puternic: Real Madrid, Barcelona, AC Milan și Juventus, excluse din cupele europene

Lovitură pentru Kanal D! Elena Marin pleacă de la Survivor România. Ce s-a întâmplat (SURSE)

Tara in care noul coronavirus face ravagii! Unde se inregistreaza aproape 300.000 de cazuri noi de infectare si peste 2000 de decese pe zi!

Motivul pentru care americanilor li se cere să nu călătorească în România: „Nivelul patru: nu călătoriţi!” Ce au anunțat autoritățile?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies