ACUZATII GRAVE la adresa gigantului Apple. Mai multi angajati care au lucrat la asamblarea iPhone 6 s-au imbolnavit de cancer

13 angajati ai unei fabrici din provincia Shenzhen, China, s-au imbolnavit de leucemie in timp ce lucrau la asamblarea modelului iPhone 6.

Un mister care iti da fiori reci planeaza asupra unor evenimente care s-au petrecut intr-o fabrica din China in timp ce angajatii care au lucrat la asamblarea modelului iPhone 6 produs de gigantul Apple. 13 persoane cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani s-au imbolnavit de leucemie, iar cinci dintre angajati au murit deja.

Apple si autoritatile chineze investigheaza ce anume ar fi putut declansa imbolnavirea angajatilor. Pana acum se crede ca este vorba de substantele folosite la curatarea pieselor. Vestea a picat ca un trasnet peste familiile celor care s-au imbolnavit in timp ce lucrau la fabrica. Majoritatea sunt oameni saraci si nu au cum sa-si permita un tratament impotriva unei boli atat de grave cum este leucemia.

De vina se pare ca ar fi folosirea in asamblarea produselor electronice a doua subtante chimice extrem de toxice, benzene si n-hexane. Ancheta este, insa, la inceput, atat Apple, cat si autoritatile chineze nereusind pana acum sa afle cu exactitate ce a declansat o epidemie de leucemie in randul angajatilor tineri.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate