Acidul cianhidric, substanta LETALA pentru tinerii din Colectiv. Care sunt sansele de vindecare

,

Medicii fac un apel de urgenta catre cei care au fost martorii tragediei din clubul Colectiv si au reusit sa scape nevatamati. Acestia trebuie sa isi faca analizele medicale.

Legistii avertizeaza ca efectele substantelor toxice din incendiu se pot simti pe termen lung, informeaza Romania TV.

Dincolo de monoxidul de carbon, extrem de periculos, in corpurile victimelor s-au gasit o serie de substante foarte toxice. Acidul cianhidric este un lichid incolor, cu miros specific de migdale amare, volatil. Acesta a rezultat in urma arderii buretelui fonoizolant si este unul din cele mai toxice, potrivit raportului IML. Specialistii au asociat acest acid cu gazul de la Auschwitz. Mai mult, acidul cianhidric este cauza celor mai multe decese, pentru ca daca din punct de vedere biologic, recuperarea in cazul intoxicatiei cu monoxidul de carbon se mai poate produce, dar in cazul intoxicatiei cu acid cianhidric, nu.    

O alta substanta identificata: acidul clorhidric. Ajuns in corp duce la inflamarea mucoaselor nazale, produce hemoragii si poate duce chiar la sufocare. Benzenul este de asemenea o substanta foarte inflamabila, amestecul vaporilor sai cu aerul fiind exploziv. Poate fi inhalat, ingerat sau poate patrunde prin piele. Odata intrat in organism, se concentreaza in grasimi si in maduva osoasa, pentru care este toxic, blocand formarea globulelor sangvine in aceasta. Benzenul irita ochii, pielea si caile respiratorii. inghitirea lichidului conduce la pneumonii chimice si la corodarea mucoasei digestive.

O alta substanta extrem de toxica: Xilenul este o hidrocarbura lichida care se foloseste ca solvent in industria lacurilor, a colorantilor, a cauciucului. in doze mari cauzeaza probleme grave in sistemul circulator, mucoasa, provoaca boli de plamani si de piele. in dosar sunt in curs mai multe expertize.

"Toate aceste substanţe începând cu monoxidul de carbon, nitraţii, acidul ceanhidric afectează elementul fier din hemoglobină. Ele prin asta acţionează ca element hipoanoxic. Dacă anoxia persistă un timp mai lung, primul organ care suferă este creierul", a declarat medicul Vladimir Beliş, citat de Romania TV.

(Sursa: Romania TV)

 

Citește-ne pe
Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

Campania de vaccinare, DESFIINȚATĂ de un fost ministru al Sănătății: Toate aceste lucruri dau apă la moară antivacciniștilor

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies