Acești români vor rămâne fără vouchere de vacanță! Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu „Nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2.000 de euro să îl alerg prin birou să îi dau și vouchere de vacanță”

Author: Diana Bostan

Marcel Ciolacu  a vorbit despre tichetele de vacanță

Sursa: Facebook- Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a susținut într-un interviu faptul că România are nevoie de o reformă bugetară ca de aer, fiind singura șansă de a primi fonduri europene. Pentru unii români, Marcel Ciolacu nu a venit cu vești bune.

Marcel Ciolacu vrea cu orice preț ca țara noastră să primească aceste fonduri europene, singura soluție fiind adoptarea unei reforme bugetare și aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Premierul României a vorbit despre adoptarea urgentă a unei reforme bugetare

Marcel Ciolacu se simte responsabil de aderarea României la OCDE și vrea ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

„Este ultimul tren al României pentru a se dezvolta, de a adera la OCDE. Sunt lucruri mai importante decât Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, PSD, PNL”, a susținut Marcel Ciolacu.

Citește și: Preţurile la energie vor fi plafonate la iarnă. Marcel Ciolacu: „Mi se pare inuman şi degradant”

Ciolacu vrea politicieni responsabili, alături de care poate pune bazele reformei bugetare. În ciuda unei reforme bugetare, premierul susține că nu vor fi tăiate salariile în România, însă unii angajați vor rămâne fără voucherele

de vacanță, fiind vorba de angajații ce au salariile peste medie. „Nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2.000 de euro să îl alerg prin birou să îi dau și vouchere de vacanță. Înțeleg că trebuie să fii plătit decent, dar bugetarii au un job mai sigur decât în privat. Dar nu ți-e rușine să ceri voucher de vacanță și pachețel de mâncare când ai salariul mai mare decât președintele?”,  a explicat Ciolacu.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile în luna august 2023? Daniel Baciu a făcut anunțul: ”În mare parte pensiile trebuie să crească”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Marcel Ciolacu a mai declarat faptul că vor dispărea multe funcții de conducere inutile.

Marcel Ciolacu a venit cu un anunț important și pentru pensionari

Prim-ministrul Marcel Ciolacu  a anunțat pe pagina sa de Facebook că România nu va intra în recesiune. Însă, oficialul a precizat că trebuie să mai treacă un hop cu privire la deficit.

Citește și: Data la care intră salariile angajaților din învățământ în luna august. Câți bani urmează să primească aceștia?

Marcel Ciolacu a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României va fi renegociat până la data de 31 august. 

„Vom renegocia PNRR până pe 31 august pentru a reprioritiza proiectele de care România are cu adevărat nevoie – nu ce au visat noaptea nepricepuții care au lăsat cel mai mare deficit bugetar din istoria modernă a țării ”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru români! Instituțiile de stat fac angajări, iar salariile ajung și până la 8.000 de lei

Totodată, premierul a anunțat că procentul de 9,4% din PIB trebuie scos din PNRR, deoarece îl consideră unul „aberant”.