Acestea sunt cele mai cancerigene alimente. Le consumi frecvent

Alimente cancerigene

Alimentele bogate în zaharuri rafinate, carbohidraţi procesaţi, conservanţi şi grăsimi obţinute prin prăjire au efecte dăunătoare asupra sănătăţii: afectează sistemul cardiovascular, nervos şi reproductiv şi cresc riscul apariţiei diabetului, obezităţii, bolilor de inimă şi cancerului.


In articol:

Deocamdată nu se cunosc exact cauzele cancerului, însă există câţiva factori care pot creşte riscul de cancer: factori hormonali, de mediu şi factori care ţin de stilul de viaţă.

Cu toate substanţele adăugate şi toţi conservanţii, nu ştiţi încotro să vă îndreptăţi pentru a găsi un produs care să nu afecteze sănătatea. Există însă câteva alimente extrem de periculoase, pe care le consumi frecvent, care cresc riscul de a dezvolta cancer.

Citeste si: Credeai ca ai vazut tot? Plusica incinge imaginatia fanilor. Fosta concurenta de la "Puterea Dragostei" in cea mai incendiara ipostaza

Citeste si: Anunț oficial șocant venit de la Guvern. Executivul amanetează România

Iată care sunt acestea:

Zahărul

În ultimii ani, diferite studii au demonstrat că zahărul este unul dintre cei mai mari duşmani ai omului. Germanii îl numeau pe buna dreptate „moartea albă”, pentru ca zaharul alb rafinat este un produs chimic procesat industrial, deci nenatural si nepotrivit consumului uman. De fapt datorita numeroaselor procesări industria zaharului si a uleiului se mai numeşte si „industria grea a industriei alimentare”.

Alimentele prăjite

Cartofi prăjiţi, chips-uri şi snack-uri care conţin grăsimi trans. Specialiştii ne spun că atunci când dorim să prăjim cartofi să ne aducem aminte că în contact cu uleiul încins, cartoful se transformă într-un aliment cancerigen.

Şi gogoşile se numără printre cele mai periculoase alimente: sunt prăjite, au un nivel ridicat de zahăr şi conţin carbohidraţi procesaţi. Combinaţia dintre produsele secundare rezultate prin prăjire şi cantităţile mari de zahăr şi făină procesată pun gogoşile pe lista alimentelor care cresc riscul apariţiei cancerului.

cancer

Mezelurile

Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

citeste continuarea pe antena3.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate