ACCIDENT in Ungaria: Un autocar inmatriculat in Romania a cazut intr-un canal adanc de 10 metri. Dintre cei 22 de raniti, trei au cetatenie romana

,

Cel putin 22 de pasageri, dintre care trei romani au fost raniti la bordul unui autocar inmatriculat in Romania, care a iesit de pe autostrada M6 in apropiere de Mohacs, in sudul Ungariei a anuntat un purtator de cuvant al autoritatii pentru gestionarea dezastrelor.

Autocarul in care se aflau 26 de pasageri este inmatriculat in judetul Harghita si plecase vineri de la Baile Homorod spre localitatea Pecs, inspectorii ISCTR urmand sa faca un control la sediul firmei operatoare, informeaza Ministerul Transporturilor.

Autocarul implicat in accidentul din Ungaria, in care se aflau 26 de pasageri, este inmatriculat in judetul Harghita si plecase vineri de la Baile Homorod spre localitatea Pecs, inspectorii ISCTR urmand sa faca un control la sediul firmei operatoare, informeaza Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut unei echipe de experti de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Arad si Timisoara sa mearga de urgenta la locul unde s-a produs accidentul in care a fost implicat un autocar inmatriculat in judetul Harghita, se arata intr-un comunicat de presa al MT.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), in autocar se aflau inregistrati 26 de pasageri, care plecasera vineri de la Baile Homorod spre localitatea Pecs, din Ungaria.

"Autobuzul implicat in accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricatie 1998 si este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenta de transport persoane, iar soferul care se afla la volan este detinator al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil pana la data de 15.09.2015", a precizat MT.

Potrivit sursei citate, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de aceasta. ( sursa Mediafax )

 

Citește și:

De ce este Cruce Roșie astăzi în calendarul ortodox și ce sărbătorim, de fapt, de Acoperământul Maicii Domnului

Ce este bine să dai de pomană astăzi, de Acoperământul Maicii Domnului

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies