A murit un renumit om de stiinta din Romania!

,

Profesorul și antropologul Vintilă Mihăilescu a murit, duminică, la varsta de 68 de ani, anunță publicația Scena9, pe Facebook.

Profesorul Mihăilescu suferea de leucemie acută mieloblastică și fusese diagnosticat cu această boală în anul 2018.

„După o luptă lungă și epuizantă cu boala (despre care a și scris, cum altfel, o carte), antropologul și profesorul Vintilă Mihăilescu a încetat din viață.

Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria.

Din 2005 pînă în 2010 a fost director general al Muzeului Ţăranului Român. În 1990 a iniţiat organizarea Societăţii de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000.

"Este o pierdere uriașă pentru societatea pe care ne-a ajutat de atâte ori s-o cunoaștem și s-o înțelegem mai bine, mai atent, mai nuanțat. Multora dintre noi ne-a fost profesor, iar datorită lui, antropologia a devenit în România ultimelor decenii un teren mult mai viu și o unealtă mult mai întrebuințată. Rămâne, însă, în urmă, o muncă uriașă, pe care ne-a împărtășit-o tuturor cu generozitate, și pentru care îi suntem foarte recunoscători.

Drum bun, domn' profesor!”, au scris, pe Facebook, cei de la Scena9. (sursa: digi24.ro, Scena9)

 

Citește-ne pe
Citește și:

OFICIAL: Andrei Baciu, anunț despre vaccinurile anti-Covid-19: „Persoanele imunizate cu serurile Pfizer și AstraZeneca...”

Talibanii au încercuit unul din marile orașe ale Afganistanului: 'Dacă armata nu primește sprijin aerian, va fi o catastrofă'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Ministrul Sănătății, veste proastă pentru români: „Este vorba de câteva săptămâni până...” Anunț oficial despre pandemia de coronavirus!

// Evaluarea națională 2021 // Regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probelor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies