A murit Mircea Pascu, fost presedinte FRF! Avea 85 de ani

Author: Bogdan Stanescu
Actualizat: 31 ian 2021, 11:05
Mircea Pascu a condus in trecut FRF

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Pascu, a murit la varsta de 85 de ani. Fostul lider din fotbal a incetat din viata ieri.

Mircea Pascu era internat de zece zile in spital, el suferind de mai multe afectiuni, printre care si diabet.

A fost presedinte al FRF intre anii 1983 si 1990, fiind anterior vicepresedinte. La alegerile din 1990, primele de dupa Revolutie, Mircea Pascu a fost inlocuit de Mircea Sandu.

Mircea Pascu a fost unul dintre sustinatorii lui Razvan Burleanu, care se afla la cel de al doilea mandat ca presedinte al FRF.

La alegerile din 2018 de la FRF, pe care Razvan Burleanu le-a castigat, Mircea Pascu s-a aflat in sala, pentru a-l sustine.

Sustinea ca are o pensie de 300 de euro

In urma cu 5 ani, Mircea Pascu declara ca are o pensie de 300 de euro. In urma maririlor din ultimii ani, cu siguranta acum pensia era mai mare.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Nascut pe 6 noiembrie 1934, la Petrosani, Mircea Pascu a fost presedinte al cluburilor Jiul Petrosani, Corvinul Hunedoara, Rapid Bucuresti si Politehnica Timisoara. 

„Două secunde a durat totul”. Declarațiile unui român implicat în accidentul din Slovenia, în care un autocar cu 32 de persoane s-a răsturnat

Mircea Pascu a condus Corvinul Hunedoara in perioada in care Mircea Lucescu era antrenor, cei doi creand o echipa extrem de puternica la Corvinul Hunedoara.

La Corvinul au jucat, printre altii, Radu Nunweiller, Florea Dumitrache, Michael Klein, Mircea Rednic, Ioan Andone si Romulus Gabor, cel care a primit "Balonul de Aur" dupa editia din 1981 a Campionatului Mondial U21, cand Romania a obtinut locul 3. Mircea Lucescu, creatorul acelui Corvin puternic, este unul dintre cei mai mari antrenori romani din toate timpurile.

Gabor a fost desemnat jucatorul turneului si reprezinta una dintre marile sperante care nu au mai confirmat la nivel de seniori asa cum se astepta toata lumea, si din pricina accidentarilor.

Din echipa care cucerea bronzul la U21 mai faceau parte si Ioan Andone, Mircea Rednic sau stelistul Gabi Balint.

 


Radu, foc și pară după întâlnirea cu Cristina, în camera roșie! „Niciodată nu lasă nimic de la ea!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi foști iubiți și cum s-a încheiat dialogul lor!