A murit legendarul cântăreț Tony Bennett! Artistul, care a cântat cu Lady Gaga, s-a stins din viață la 96 de ani

Author: Lavinia Medrea

Artistul, care a cântat cu Lady Gaga, s-a stins din viață la 96 de ani

Sursa: Instagram Tony Bennett

Tony Bennett, cântărețul american de muzică pop și jazz, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat vineri agentul său publicitar.

Tony Bennett a fost îndeosebi cunoscut pentru cântecul său emblematic din 1962, „I Left My Heart in San Francisco”, precum și pentru că a avut o revenire uimitoare în carieră în anii '80 și '90, care i-a adus o popularitate susținută până la o vârstă înaintată. A câștigat 19 premii Grammy, inclusiv un premiu pentru întreaga carieră în 2001, și a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume.

A murit legendarul cântăreț Tony Bennett

În 2020, s-a anunțat că Tony Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2016.

„Viața este un dar- chiar și cu Alzheimer”, a scris, pe atunci, Tony Bennett pe Twitter.

Abilitatea lui Bennett de a cânta în genurile pop, big band și jazz i-a adus aplauze și o bandă rulantă de colaboratori dornici de colaborare.

Și-a dovedit relevanța în 2014 prin colaborarea cu Lady Gaga pe albumul Cheek to Cheek, în cadrul căruia cei doi au abordat o serie de standarde de jazz. Acesta a fost numărul 1 în SUA și l-a făcut pe Bennett cel mai în vârstă artist în viață care a ajuns pe primul loc, un record pe care îl deținea deja datorită albumului său Duets II din 2011.

Citește și: Poliția are o nouă pistă în cazul decesului rapperului Tupac Shakur. Au trecut 27 de ani de când s-a stins din viață

Anthony Dominick Benedetto, născut în 1926 în familia unor imigranți italieni, a avut o educație săracă în Queens, New York. Tatăl său a murit când el avea 10 ani. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Tony Bennett a fost înrolat în armata americană în 1944 pentru a lupta în Franța și Germania în ultimul an al celui de-al doilea război mondial.

A fost o experiență care l-a marcat, dar a continuat să cânte în timp ce se afla în Germania ca parte a forței de ocupație, iar în 1949, după ce s-a întors acasă, cariera sa de cântăreț a putut începe cum se cuvine, mai întâi sub numele de Joe Bari și apoi sub numele de Tony Bennett.

Momentul de cotitură în viața sa a venit atunci când Tony Bennett l-a angajat pe fiul său, Danny, să-i fie manager.

Renunțarea la circuitul din Las Vegas pentru New York și reunirea cu pianistul și directorul muzical Ralph Sharon, de la începutul anilor '60, s-au dovedit a fi lovituri de maestru. 

Tony Bennett a lăsat în urmă patru copii

Cântatul nu a fost singura activitate artistică a lui Bennett. Picturile sale, realizate sub numele său de naștere, sunt expuse la Smithsonian Institution și la Butler Institute of American Art.

În 2001, a fondat Școala de Arte Frank Sinatra din Queens, New York, care oferă calificări în arte plastice, dans, muzică vocală și instrumentală, teatru și film.

Citește și: Celebra actriță Lindsay Lohan a născut primul său copil. Care va fi numele copilului?

Democrat de-o viață, Bennett a fost, de asemenea, un susținător al mișcării pentru drepturile civile, care a participat în 1965 la marșurile de la Selma la Montgomery și a refuzat să cânte în Africa de Sud în perioada apartheidului.

Tony Bennett a rămas hotărât să cânte până la sfârșitul vieții sale. La scurt timp după ce a împlinit 90 de ani, el a declarat pentru New York Times: „Aș fi putut să mă retrag acum 16 ani, dar îmi place ceea ce fac”. A susținut ultimele sale concerte în august 2021, alături de Lady Gaga, la Radio City Music Hall din New York.

Cântăreșul are patru copii: Danny și Dae, din căsătoria cu Beech, și Joanna și Antonia, din cea de-a doua căsătorie cu Sandra Grant Bennett, de care s-a despărțit în 1979. Din 2007 a fost căsătorit cu Susan Crow, cu 40 de ani mai tânără decât el.

 


Crește suspansul la ”Insula de 1 milion”. Liviu a fost ales la ruletă, fiind nevoit să trimită la joc patru concurenți. Iată pe cine a trimis Liviu la probă în ediția de duminică, 19 mai!