A murit cel mai mare acrobat al României, Gabriel Moșoianu. A apărut de trei ori în Cartea Recordurilor

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 05 aug 2022, 23:05

A murit cel mai mare acrobat al României, Gabriel Moșoianu. A apărut de trei ori în Cartea Recordurilor

Sursa: Arhiva Gabriel Moșoianu

A murit Gabriel Moșoianu, cel mai mare acrobat al României. Marele maestru s-a stins din viață la 87 de ani, răpus de virusul COVID-19. Acesta mai avea și alte comorbidități.

Gabriel Moșoianu s-a stins din viață la

vârsta de 87 de ani în urma infectării cu virusul COVID-19. Marele acrobat avea și alte comorbidități la momentul infectării.

A murit Gabriel Moșoianu. Familia acrobatului, pozitivă cu COVID-19, nu poate ajunge la înmormântare

„Este o pierdere ireparabilă, din păcate. Și, având în vedere că suntem și noi pozitivi, în urma testului COVID, nu pot ajunge nici măcar la cimitir.

A fost internat la Spitalul Județean Ilfov, a avut multe comorbidități. A fost un luptător toată viață, numai că acest COVID – noi nefiind vaccinați și nici el nu era vaccinat – i-a pus capac. L-a afectat foarte mult neurologic, iar medicii au făcut tot ce s-a putut, numai că nu l-au putut salva. A fost tratat cât se poate de bine dar, până la urmă, organele nu au mai rezistat.
El nu dorea încă să se ducă, încă avea planuri. Va fi înmormântat, astăzi, la Biserica Adormirea Maicii Domnului. Vor fi trei preoți, dar sicriul, având în vedere condițiile impuse de pandemie, nu va fi deschis”
, a transmis fiul lui Gabriel Moșoianu.

Citeste si: Doliu în politică: A murit liderul PSD Dumitru Văduva! Un accident cumplit i-a curmat viața pe o șosea din Bulgaria!

Gabriel Moșoianu a fost notat în Cartea Recordurilor.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

 

  • În 1984  – pentru ”triplă piruetă la bară rusească” (săritură în triplu şurub cu revenire pe o bară mobilă de numai trei centimetri, fără centură de siguranţă);
  • În 1985  – ”dublu salt la coloana de șapte cu lonjă de siguranță”, unic în lume;
  • În 1998  – ”salt mortal la coloana de șase cu aterizare pe umeri”;

Gabriel Moșoianu a cunoscut multe personalități importante de-a lungul vieții lui

Gabriel Moșoianu a cunoscut multe personalități importante de-a lungul vieții sale, precum Mao Zedong, Ted Kennedy, Richard Nixon, Ronald Reagan, Mihail Gorbaciov, Ciu EnLai, Kenny Rogers și Tom Jones.

Citeste si: Cine este Alexandru, băiatul care a rămas lângă trupul neînsuflețit al prietenului său, în Constanța, după un accident grav. Are mare nevoie de ajutor!

Yildiz din serialul Prețul fericirii a fost cerută în căsătorie! Iată cine este alesul inimii sale și când va avea loc nunta! Celebra actriță Eda Ece este în culmea fericirii!

”Pe Ronald Reagan l-am cunoscut personal la spectacolul de gală dat în cinstea sa, în care i-am prezentat coloana de șapte persoane. Când am fost față în față, eu i-am spus: «Vreau să vorbesc cu actorul Ronald Reagan». El a zâmbit și mi-a luat afișul pe care îl pregătisem la Casa Albă... După o săptămână surpriză: am primit afișul cu următoarea dedicație: «Pentru familia Moșoianu. Mulțumiri și admirație. Ronald Reagan»… La rândul sau, Kenny Rogers ne-a spus: «Sunteți formidabili. Data viitoare să mă învățați și pe mine să fac așa ceva»” , povestea, acum ceva timp, maestrul Moșoianu.