A inceput testarea bucurestenilor pentru coronavirus. Gabriela Firea: "Este un program european"

,

Primăria Capitalei a anuntat că miercuri, pe Arena Naţională, începe programul de testare a populaţiei, menit să stabilească gradul de imunizare la coronavirus, potrivit Agerpres.

"Primăria Capitalei anunţă că pe 10 iunie la Arena Naţională începe programul 'Sunt imun la COVID'. Astfel, primii bucureşteni cuprinşi în eşantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Această testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie a noului coronavirus în Capitală", anunţă PMB.

Pe 27 mai, Primăria Capitalei preciza că au fost expediate scrisorile către cei 10.500

de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

" Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei", declara la momentul respectiv primarul general, Gabriela Firea.

Ea menţiona că INSP a realizat o primă eşantionare pentru acest proiect, derulat în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul 'Matei Balş', acesta din urmă fiind responsabil de latura ştiinţifică a testării.

" Acest Institut a colaborat şi cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eşantionare", preciza primarul general.

Între Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. dr. Matei Balş", PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector a fost încheiat, pe 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare.

" PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical", informa PMB.

Citeste si: Nelu Tataru vrea prelungirea starii de alerta: "Este o stare de risc epidemic major"

Citeste si: Plata 100% pentru angajatii bolnavi de coronavirus. Avocatul Poporului saluta includerea COVID-19 in grupa bolilor infectocontagioase categoria A

Citeste si: De ce au murit, de fapt, 90% din pacientii infectati cu coronavirus in Romania. Raportul care dezvaluie totul

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Andreea Mantea i-a spus Biancai tot ce e intre Livian si Ramona. Cum a reactionat concurenta

Palmă grea pentru Vladimir Putin: prietenul Erdogan refuză să recunoască anexările teritoriilor din Ucraina

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Accident la Puterea dragostei! Stuff-ul a incercat sa ii opreasca, dar circul s-a transformat in tragedie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies