A început distribuirea tichetelor de Paște! Cine sunt românii care vor beneficia de ajutor financiar din partea statului, în preajma sărbătorii

Author: Laura Macovei
Actualizat: 22 apr 2024, 09:57

A început distribuirea tichetelor de Paște! Cine sunt românii care vor beneficia de ajutor financiar din partea statului, în preajma sărbătorii

Sursa: PixaBay

În acest an, autoritățile din România au anunțat un program special de distribuire a tichetelor pentru masa de Paște și au oferit ajutor financiar celor care se confruntă cu dificultăți materiale în perioada sărbătorilor pascale.

Masa de Paște reprezintă un efort uriaș pentru românii care nu își permit nici măcar câteva ouă sau o pască. Astfel, statul vine în ajutorul acestora, pentru a le face sărbătorile mai frumoase. 

Cine beneficiază de tichetele de Paște în 2024

Statul a identificat deja pe cei care se încadrează pentru acest ajutor și a publicat listele respective. Criteriile de eligibilitate sunt strict monitorizate, iar românii cu venituri mici care îndeplinesc aceste criterii sunt invitați să depună o cerere pentru a primi tichetele.

Procesul de depunere a cererilor a început încă din data de 4 martie 2024, conform anunțului Primăriei Năvodari. Cererile pot fi depuse în zilele de luni, marți, miercuri și vineri, în două intervale orare: 08:00 – 12:00 și 13:00 – 17:00.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Important de reținut e faptul că românii eligibili trebuie să aibă la ei o copie și originalul actului de identitate, iar pensionarii trebuie să prezinte și o copie după cuponul de pensie.

Citește și: O categorie de români va primi pachete cu alimente esențiale înainte de Paște 2024: Ce vor conține aceste pachete oferite de statul român

Persoanele cu handicap trebuie să aducă o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap conform stirilebzi.ro.

Sprijinul financiar va fi oferit:

  • beneficiarilor de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii nr. 196/2016
  • persoanelor încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav
  • pensionarilor ai căror venituri proprii, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei
  • pensionarilor care au un venit net mai mic sau egal cu valoarea pensiei sociale minime în vigoare la momentul depunerii cererii (1.281 lei)
  • persoanelor care au venit net cuprins între 1.282 lei şi 1.450 lei
  • persoanelor cu vârsta peste 60 ani, fără venituri

Valoarea tichetelor de Paște diferă în funcție de persoanele eligibile

Sumele pe care fiecare beneficiar le va primi diferă în funcție de venit/boală:

  • beneficiarii de venit minim de incluziune vor primi 125 lei/persoană din familie
  • persoanele cu handicap vor primi 125 lei/persoană
  • pensionarii cu venituri sub 1.450 lei vor primi 125 lei/persoană
  • pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 1.281 lei vor primi 125 lei/persoană
  • pensionarii cu venituri între 1.282 lei şi 1.450 lei vor primi 75 lei/persoană
  • persoanele cu vârsta peste 60 ani, fără venituri vor primi 125 lei/persoană

Distribuirea tichetelor pentru masa de Paște a început la data de 18 aprilie 2024 și se va desfășura până la 26 aprilie 2024. Acestea vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române către cei eligibili.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!