„A fost ucis aici” Dan Negru, dezvăluiri despre povestea mai puțin spusă a unui mare român! Despre cine este vorba

Author: Laura Macovei
Actualizat: 23 apr 2024, 10:29

„A fost ucis aici” Dan Negru, dezvăluiri despre povestea mai puțin spusă a unui mare român! Despe cine este vorba

Sursa: Dan Negru Instagram

Într-o zi de sărbătoare, Dan Negru a dezvăluit povestea mai puțin cunoscută a unui mare român. Despre cine să fie vorba?

În mediul online, Dan Negru își ține mereu urmăritorii la curent cu postările zilnice. De data aceasta, în ziua în care sărbătorim Sfântul Gheorghe, Dan Negru a făcut cunoscută povestea unui mare prim-ministru.

Dan Negru dezvăluie povestea mai puțin spusă a lui Ion Gheorghe Duca

Românii sărbătoresc astăzi Sfântul Gheorghe. La data de 23 aprilie, Dan Negru a scos la iveală detalii mai puțin știute despre un mare român care poartă și numele bunicului său.

Citește și: Dan Negru spune “nu” temelor pentru acasă: „Menirea școlii e să formeze oameni”. Ce crede vedeta Kanal D despre școala românească

Ion Gheorghe Duca este cel despre care Dan Negru vorbește în cea mai recentă postare a sa de pe rețelele sociale.

„Las aici povestea puțin spusă a unui Gheorghe cum rar mai găsești azi.

Purtătorii noștri de biruință:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Azi e Sfântul Gheorghe. Bunicul meu a fost Gheorghe. Gheorghe Negru. Uite gara din Sinaia. De la bunicul meu am auzit prima dată povestea lui Gheorghe Duca și azi, de Sfântul Gheorghe, o dau mai departe în amintirea bunicului meu.

I.G.Duca, Ion Gheorghe Duca, a fost unul din cei mai nobili prim-miniștrii pe care i-a avut România vreodată. A terminat școala la Sorbona, facultatea acolo, și-a luat și doctoratul la Sorbona, s-a întors în România, a fost ministrul agriculturii, ministrul educației, a fost prim-ministru și aici și-a găsit sfârșitul. Uite, e o placă care amintește de momentul asasinatului. A fost ucis aici, în gara din Sinaia.

Se întorcea după o întâlnire cu regele de la castelul Peleș, cu trenul spre București, avea bilet la clasa a 2-a. Modestia prim-ministrului Gheorghe Duca nu o mai găsești azi.

Și de Sfântul Gheorghe aici, în gara din Sinaia, am zis să-i pomenesc numele,” a transmis Dan Negru într-un filmuleț postat pe Instagram.

View this
post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Citește și: „Știți cât costă unul? Cine dă banii?” Dan Negru a dezbătut subiectul afișelor candidaților la primăria Capitalei

Ion Gheorghe Duca a fost asasinat pe peronul gării Sinaia, în 1933, la comanda legionarilor. Premierul a fost pus la pământ de 5 gloanţe trase de asasinii care călătoriseră în acelaşi tren cu el. Modestul premier liberal purta în ziua morţii o cămaşă cârpită la umăr, potrivit Historia.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!