A aparut in Monitorul Oficial! Salariul minim de 3000 de lei

,

Salariul minim brut diferențiat pentru domeniul construcțiilor va fi păstrat, în anul 2020, la nivelul din acest an de 3.000 de lei, conform unui act normativ apărut recent în Monitorul Oficial. În plus, se va stabili că angajatorii din construcții care nu vor respecta acest nivel minim nu doar că vor fi amendați, ci vor pierde și facilitățile fiscale de care beneficiază (dacă li se aplică).

Salariul minim brut diferențiat pentru construcții își va păstra nivelul actual și în anul 2020, reiese din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2019, care a apărut vineri seară în Monitorul Oficial.

Citeste si: Ce pensie primeste Maria Dragomiroiu dupa 40 de ani de munca: suma este rusinoasa

Actul se aplică deja din data publicării, însă prevederile referitoare la salariul minim vor intra în vigoare abia din 21 iulie 2019. Mai precis, anul viitor, începând cu data de 1 ianuarie, salariul minim brut pentru domeniul construcțiilor va fi tot în cuantum de 3.000 de lei.

Însă din formularea folosită în ordonanță reiese că același cuantum va fi valabil până în anul 2028, deși este posibil ca acesta să fie majorat în următorii ani prin OUG.

Citeste si: PRIMELE imagini cu Raluca si cu actualul iubit! Cum au fost surprinsi impreuna

"În perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2028, pentru domeniul construcțiilor, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună", scrie în noua ordonanță.

 

Citește și:

Dezvaluiri de la bona sotilor Ceausescu! Cum se comporta Nicolae Ceausescu cu angajatii: "Trebuia sa..."

Corina Corbu, președintele ÎCCJ, AVERTISMENT de Ziua Europeană a Justiției: Cadrul social cunoaște o perioadă plină de vulnerabilităţi şi o acutizare fără prece

Ricardo a rupt TACEREA! A spus totul despre Raluca: ''Nu poti sa ceri sa fii respectata cand tu esti pe...''

Ce pensie primeste Maria Dragomiroiu dupa 40 de ani de munca: suma este rusinoasa

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies