7 idei de cadouri accesibile cu valoare inestimabilă

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 09 iun 2023, 08:00

Să faci un cadou este parte din natura umană din timpuri imemoriale. Mult mai mult decât o simplă tranzacție cu obiecte, este mai degrabă un mod de a comunica și de a împărtăși sentimentele noastre cu cei pe care îi prețuim. Cadourile, indiferent de mărimea sau costul lor, arată recunoștință, transmit dragoste. Uneori, sunt chiar și o formă prin care ne cerem scuze.

Cadouri extravagante de neuitat… Care nu au contat

 

Din strălucitoarea lume a celebrităților, am văzut unele dintre cele mai opulente demonstrații de dăruire. Cine ar putea uita când Angelina Jolie a cheltuit suma de 20 de milioane de dolari pe o insulă în formă de inimă, Petra Island, pentru aniversarea de 50 de ani a lui Brad Pitt în 2013? Sau când senzația pop Jessica Simpson i-a prezentat lui Tony Romo o ambarcațiune de viteză, personalizată, în valoare de 100.000

de dolari, pentru a 28-a sa aniversare în 2009? Și să nu uităm când Kanye West i-a dăruit soției sale de atunci, Kim Kardashian, un apartament de 14 milioane de dolari în Miami ca și cadou de Crăciun în 2018.

 

Ce să vezi, iată că toate aceste cadouri somptuoase, oricât de uluitoare ar părea pentru muritorii de rând, nu au garantat longevitatea relațiilor.

Angelina și Brad, Simpson și Romo, Kanye și Kim nu mai sunt împreună. Dovada că, deși cadourile costisitoare pot fi incitante și pot face lumea să vorbească despre ele, nu contribuie neapărat la soliditatea sau fericirea unei relații.

Care este știința din spatele cadourilor?

Psihologii au studiat intens dinamica dăruirii de cadouri, observând câțiva factori cheie. Unul este echilibrul dintre dorință și considerație. Da, chiar putem să întrebăm pur și simplu persoanele dragi ce își doresc.

Este adevărat că această metodă scade semnificativ din romantismul gestului. Emoțiile pe care le avem la alegerea unui cadou sunt destul de justificate, conform studiilor efectuate de specialiști: un cadou bine ales poate îmbunătăți semnificativ calitatea relației, dar unul ales prost ar putea avea efectul opus.

Psihologii insistă pe ideea de cadouri experiențiale. Dacă obiectivul este să întărim legătura, o experiență ar putea fi mai benefică decât un obiect.

Cadourile experiențiale au ca efect general o îmbunătățire mai puternică a relației. Iar a petrece timp de calitate cu celălalt este adesea cel mai prețuit cadou dintre toate.

Inspirație: cadouri uimitoare și accesibile pentru persoana iubită

Având toate acestea în minte, iată o listăi de cadouri accesibile, dar fantastice:

 

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!

  • O scrisoare de dragoste sau un poem: Nimic nu poate bate sinceritatea. O exprimare sinceră a iubirii și sentimentelor tale, scrisă în cuvintele tale, poate avea un impact de durată și nu te costă decât timp… Iar dacă nu ai inspirație, este suficient să cauți pe Internet mesaje de la care să pornești.

 

 

  • Album de fotografii personale sau un oracol: Compilează cele mai prețioase momente împreună, adăugând explicații și notițe cu amintiri. Amintirea celor mai frumoase momente împreună va provoca doar sentimente pozitive.

 

 

  • Experiență spa la tine acasă: Creează o zi liniștitoare, plină de relaxare și răsfăț acasă. Dacă o completezi cu un masaj și o baie caldă- efectul este garantat. Nu te costă decât puțin timp, niște loțiune de masaj și o sare aromată de baie.

 

 

  • O cutie plină cu bunătățurile sale preferate: Alege o cutie în funcție de buget și mușchi. Îndreaptă-te către supermarket și umple cutia. E simplu și pentru poți să verifici încă de acasă promoțiile pe siteuri specializate, precum Catalomat.ro, unde găsești rapid, într-un singur loc, toate ofertele Penny sau de la alt magazin.

 

 

  • Plimbare în natură și picnic: O simplă zi în aer liber poate face minuni pentru a întări legătura și pentru a crea amintiri frumoase. Chiar dacă persoana iubită nu este fan natură, o poți ademeni cu un picnic pregătit de acasă.

 

 

  • Montaj video: Compilează fotografii și videoclipuri semnificative într-un montaj, poate chiar adăugând un coloană sonoră cu melodiile sale preferate sau citate amuzante. Nu ai nevoie de programe sofisticate, poți face totul online cu minim de efort.

 

 

  • Playlist personal: Muzica exprimă atât de mult atunci când cuvintele nu pot. Poți să creezi un playlist de melodii importante din relația voastră și să o pui în timpul unei cine romantice acasă. La fiecare melodie îi poți aminti semnificația melodiei..

 

Interzicerea exportului de motorină de către Rusia poate fi un alt atac la Europa!

 

Când faci cadouri, bugetul este mai puțin important decât gândul din spatele cadoului, grija și dragostea puse în alegerea sa.

 

 


Episodul 15 al serialului turcesc serialului “Secrete de Familie” este difuzat la Kanal D vineri, 29 septembrie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.