6 mai - Lunea Neagră. Paștele Rohmanilor, al celor blajini. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

,

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins.


In articol:

Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

Horoscop Pe 6 mai s-au născut: Sigmund Freud, Orson Welles, Rudolph Valentino, Stewart Granger, Sir Max Edgar Lucien Mallowan,Tony Blair, George Clooney, Dorel Dorian, Ion Vlasiu.

Horoscop În calendarul fix, creștin-ortodox, pe 6 mai, sunt Sfinții: Dreptul Iov, mult răbdătorul și Varvar. În calendarul mobil, folcloric, începe Săptămâna Neagra.

Dar, astăzi, în Lunea Neagră, este Paştele Blajinilor, Paştele Rohmanilor. Legenda Paştelui Blajinilor porneşte de la vechea credinţă că Pământul ar fi gol pe dinăuntru şi că ar ascunde acolo o adevărată civilizaţie. A existat în Evul Mediu o adevărată obsesie cu această teorie a conspirației, dar justificată de unele calcule științifice. Densitatea Pământului era mai mică, decât trebuia. Deci, au tras concluzia savanții medievali, Pământul este gol pe dinăuntru! În copilărie am citit și un roman al academicianului Vladimir Antonovici Obrucev, ”Plutonia” scris în anul 1915 în care relata aventurile a trei exploratori ruși care au ajuns în interiorul Pământului, printr-o intrare aflată în Siberia. Și Jules Verne în celebra sa carte ”Călătorie în centrul pământului” descrie o lume subpământeană încremenită în epoca dinozaurilor.

Citeste si: Paștele Blajinilor. Ce sa NU faci în lunea de după Duminica Tomii ca sa nu ai necazuri

Dar, să revenim la Blajini. Legenda spune că Blajinii se trag din seminţia lui Sift, feciorul lui Adam. Şi ei sunt creştini, dar nu au învăţătură creştinească de la Hristos, ca noi, ci de la Fiul Oii. Sunt nişte oameni foarte buni, evlavioşi şi blajini.

BERBEC

Astăzi adopţi o atitudine cu impact redus asupra celor din jur. Ai o şansă de a-i arăta partenerului, familiei, buna credinţă, că nu renunţi uşor şi ca ai mijloacele de a merge înainte! Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa este aşa cum este şi nu este formată din savanţi! Treburile de rutină le faci bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. O seară mai tensionată, poţi evita neplăcerile dacă te culci devreme!

Citeste si: Horoscopul saptamanii 6-12 mai 2019. O zodie are parte de bani, alta face schimbari majore pe plan profesional

TAUR

Astăzi dai impresia unei persoane distrate, distante, preocupate, cu griji şi necazuri. Ai trecut printr-o perioada grea, care ţi-a pus la încercare sănătatea, e momentul să fii mai optimist! O veste bună şi una rea. Pe care vrei să o primeşti prima? Stelele îţi sugerează să-ţi faci ordine în suflet şi în sertare. De cand nu ai mai fost la film, să te plimbi? Du-te în seara asta! În orice caz tot ceea ce vei începe pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit.

GEMENI

Nu ştie nimeni la ce te gândeşti, de fapt. Dar atitudinea ta este benefică şi te poate ajuta să rezolvi unele probleme. O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in lucruri de care, peste câteva zile nu o să ştii de ce le-ai cumpărat şi ce o să faci cu ele!

RAC

E greu să renunţi la rutină, dar multe din lucrurile cu care te-ai obişnuit nu-ţi sunt favorabile! Trebuie sa iei atitudine şi să găseşti modalitatea ca să înlături ceea ce nu îţi convine! Si nu uita sfatul meu: carpe diem, trăieşte-ţi viaţa, distrează-te. Aspectele favorabile din propria zodie şi din casa banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung. Mare atenţie la legăturile amoroase – poţi fi tras pe sfoară. Sfârşitul zilei te găseşte dacă nu mai bogat, atunci mai înţelept. Sigur, cu amintiri frumoase.

LEU

O stare de bine te cuprinde. Dorinţă de plimbare, de muzică, de vorbe multe cu prietenii! Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă poți constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile tale greşite se bazează pe date false. Iar tu, nu-ţi doreşti să greşeşti!

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

citeste stirea integrala pe capital.ro

 

Citește și:

Se inchid scolile din cauza vremii! Anunț de ultim moment al ministrului Educației pentru elevi

Prognoza meteo. Vine prăpădul! Șefa ANM anunță fenomene periculoase

Zile libere 2019 si 2020. Cand pica urmatoarea vacanta pentru romani

Horoscop vineri, 18 septembrie. Viața nativilor din zodia Fecioară este pe cale să schimbe

Horoscop joi, 17 septembrie. O zodie este trădată de persoana iubită


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies