5 lucruri fascinante despre Freddie Mercury. Care era numele adevărat și ce avere a lăsat în urmă

,

Freddie Mercury a fost unul dintre cei mai mari cântăreți din întreaga istorie a muzicii. Noi vă dezvăluim care era numele său adevărat, ce avere a lăsat după moartea sa, dar și alte lucruri fascinante despre legenda muzicii rock.


In articol:

Pe 5 septembrie 1946, în insula Zanzibar, se năștea omul care avea să schimbe pentru totdeauna istoria muzicii, Freddie Mercury. Regretatul artist s-a stins însă din viață mult prea repede, la doar 45 de ani, din cauza sindromului de imuno-deficiență. 

Freddie Mercury, destinul unei legende 

Muzica, așa cum a fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, a avut câteva puncte de cotitură, care au schimbat total percepția oamenilor în legătură cu această artă. Unul dintre acestea a fost vocea inconfundabilă, dar și prezența scenică a lui Freddie Mercury. 

Marele artist și-a arătat calitățile încă de la o vârstă fragedă. Chiar din școala primară a început să cânte la pian și să-și întemeieze propria formație. La vârsta de 17 ani, a fost nevoit să plece cu familia în Anglia, și de acolo a început adevărată viață a unei legende. 

Freddie Mercury a devenit cunoscut pentru calitățile sale vocale de tenor, acesta reușind performanța de a acoperi 4 octave. De asemenea, putea cânta și ca bariton. Iată care sunt însă cele mai interesante lucruri legate de marele Freddie Mercury:

1.

Numele său real era Farrokh Bulsara. A început să-și spună ”Freddie” încă de la vârsta de 7 ani, când mergea la școala de băieți ”Saint Peter”, din India. În 1970, când de-abia se formase trupa ”Queen”, și-a schimbat numele de familie în ”Mercury”.  

2. Freddie Mercury avea 4 dinți în plus pe maxilarul superior. Deși nu i-a plăcut niciodată acest lucru, marele artist nu și-a reparat niciodată defectul, pentru că el considera că îl ajută să obțină vocea atât de puternică. 

3. A fost diagnosticat cu SIDA în luna aprilie a anului 1987. 

4. A avut o relație de lungă durată cu Mary Austin, dar în decembrie 1976, i-a mărturisit acesteia că este homosexual. Deși povestea lor de iubire s-a încheiat din acel moment, cei doi au rămas prieteni tot restul vieții. 

5. Freddie Mercury avea o pisică, pe care o chema Delilah. Albumul ”Innuendo”, din 1991, conține o piesă dedicată pisicii și intitulată chiar ”Delilah”. 

29 de ani de la dispariția unui mit

Pe data de 24 noiembrie 1991, Freddie Mercury părăsea această lume, la vârsta de doar 45 de ani. Cu doar câteva zile înainte de a se stinge din viață, marele artist a emis un comunicat, prin care își anunța fanii că are SIDA. 

”Am simțit că este corect să țin această informație doar pentru mine până acum, pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu.

Acum a venit timpul pentru ca prietenii și fanii mei din toată lumea să afle adevărul și sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile”, declara Freddie Mercury la vremea respectivă. 

Jim Hutton a fost cel care a stat alături de Mercury în ultimele sale zile din viață. Freddie Mercury a murit în casa sa din Kensington, a fost incinerat și conform dorinței sale, Mary Austin a fost singura care a știut unde îi va fi depusă cenușa. 

Femeia căreia Mercury i-a dedicat piesa ”Love of my life” a primit, de altfel, mai mult de jumătate din toată averea strânsă de acesta în timpul vieții. Mai mult, Mary Austin a încasat și 50% din toate câștigurile pe care Freddie Mercury le-a obținut după ce a murit. 

Succesul filmului ”Bohemian Rhapsody” i-a adus femeii în cont nu mai puțin de 45 de milioane de euro. Atunci când a murit, Mercury avea o avere de peste 84 de milioane de euro. Jumătate din această sumă, dar și o casă luxoasă din Londra au ajuns la Mary Austin.

Părinții regretatului artist au primit 25% din averea sa, la fel ca și sora sa. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Morosanu a dat cartile pe fata! Care dintre colegii sai de echipa l-au suparat cel mai tare? "Adevarata lupta o duci pe insula, in camp, nu pe traseu!"

VIDEO Vlad Voiculescu povestește cum l-a UMILIT Klaus Iohannis

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Situație incredibilă! România va avea un nou premier?! Iohannis și Barna au discutat pe această temă

Anunțul momentului! Persoanele vaccinate anti-COVID în străinătate au posibilitatea să facă rapelul în România. Ce pași trebuie să urmați

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies