5 locuri de vizitat la munte în România. FOTO

,

Vreți să dați o fugă la munte, în România, și nu știți ce să vizitați? Iată câteva idei de obiective turistice, care o să vă surprindă, cu siguranță.


In articol:

Sezonul estival a trecut, iar acum ne întoarcem din nou atenția către frumoasa zonă montană din România. Dacă vreți să evadați pentru câteva zile și vă doriți un aer curat, proaspăt și rece de munte, aveți la dispoziție mai multe variante. 

Ce vizităm la munte în România?

Când spui munte în România te gândești automat la Brașov și Poiana Brașov. Cu toate acestea, există mult mai multe zone superbe în țara noastră, care așteaptă să fie admirate de ochii curioși ai turiștilor. Noi am făcut o listă cu câteva obiective turistice, pe care trebuie neapărat le vizitați în munții României. 

1. Sanctuarul urşilor de la Zărneşti 

Sigur nu știați că aceasta este cea mai mare rezervație de urși bruni din toată lumea. Este situată la Zărnești, aproape de Brașov, mai exact la 38 de kilometri. LiBEARty, așa cum este numit acest sanctuar al urșilor, a fost amplu prezentat în cadrul unor documentare realizate de cei de la Animal Planet, dar și de către cei de la National Geographic. 

locuri de vizitat la munte in romania
La Sanctuarul urşilor de la Zărneşti puteți admira aceste animale în toată splendoarea lor

2. Stațiunea Soveja 

Aceasta este staţiunea care are cel mai ozonat aer din toată Europa. Soveja este o comună din Carpații de Curbură, situată în Munții Vrancei. Se află la 600 de metri altitudine și este împădurită în proporție de 98.5%. 

locuri de vizitat la munte in romania
Stațiunea Soveja este situată în mijlocul pădurilor de brazi și de pini

3. Lacul Albastru 

Acesta se află lângă Baia Sprie, pe Dealul Minei și este unic în lume, datorită culorii pe care o are. Lacul Albastru își schimbă culoarea în funcție de lumină. 

locuri de vizitat la munte in romania
Lacul Albastru se întinde pe o jumătate de hectar


4. Canionul 7 scări

Este situat în Munții Piatra Mare, iar numele său vine de la cele 7 cascade aflate acolo. Canionul 7 scări are o lungime de 160 de metri și este la o diferență de nivel de 58 de metri.

locuri de vizitat la munte in romania
Canionul 7 scări este unul dintre obiectivele turistice pe care trebuie să le vizitați la munte în România

5. Peștera Urșilor

Reprezintă unul dintre cele mai căutate obiective turistice din Munții Apuseni. Peștera este luminată de lumânări și are sculpturi naturale. 

locuri de vizitat la munte in romania
Peștera Urșilor are 3 galerii: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviță și Galeria Lumânărilor

Castelul Bran, atracția turistică a zonei montane 

Dacă sunteți mai conservator și nu vreți să vă aventurați în zone mai puțin cunoscute, Brașovul este întotdeauna o opțiune pe care nu aveți cum să o regretați. Situat la 25 de km distanță de Brașov, Castelul Bran merită vizitat neapărat. 

locuri de vizitat la munte in romania
Castelul Bran este cunoscut peste tot drept Castelul lui Dracula

O altă atracție turistică extrem de apreciată este și Bâlea Lac, pe Transfăgărășan, în Munții Făgăraș. Este un lac glaciar, cu o lungime de 360 de metri și o suprafață de peste 46.000 de hectare. 

locuri de vizitat la munte in romania
Bâlea Lac este situat la o altitudine de 2.034 m

Și Lacul Roșu trebuie vizitat. Este cel mai mare lac de baraj natural din România, format în 1838, din cauza unui cutremur, care a dus la prăbușirea unui versant. Este situat în județul Harghita. 

locuri de vizitat la munte in romania
Lacul Roșu este alimentat de patru pârâuri mari și încă 12 cursuri de apă temporară

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cristina Mihaela Dorobantu a anunțat ce concurent părăsește casa ”Puterea Dragostei”

Gabriela Firea: Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel sunt pregătiţi, din prima zi de guvernare a PSD, să preia frâiele pandemiei

Puțini știu adevărul despre celebra Oana Cuzino. Ce studii are această de fapt și ce secret folosește ca să arate de 30 de ani, deși are 49

Bogdan Mocanu, luat la rost de fani! "E frumoasa cea care ti-a facut poza?" Raspunsul i-a lasat cu gura cascata pe toti

Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de sâmbătă, 28 noiembrie – Prima parte- VIDEO. Concurenții încep ziua cu distracție!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies