Bicarbonatul de sodiu este o substanță versatilă care poate fi utilizată eficient pentru ameliorarea mai multor afecțiuni, într-un mod natural, fără a fi nevoie să apealăm la medicamente. Aceast compus chimic și-a dovedit eficiența în ceea ce privește infectiile urinare sau cistitele, afecțiuni ale sistemului digestiv, precum aciditatea stomacală sau balonarea, pișcături de insecte, dar și picioare obosite.
Ce afecțiuni pot fi ameliorate cu bicarbonat de sodiu?
1. Infecțiile urinare
Infecțiile tractului urinar sau cistitele sunt infecții cauzate de acțiunea bacteriilor asupra tractului urinar. Principalul semn al bolii este urinarea frecventă cu usturimi sau durere. Deși boala este mai frecventă la femei, bărbații în vârstă sunt, de asemenea, susceptibili. Acest tip de infecție apare deoarece diferite microorganisme ajung în tractul urinar, se înmulțesc și, în timp, provoacă modificări ale funcțiilor normale ale rinichilor și ale tractului urinar.
Infecțiile tractului urinar care durează mai mult de două zile necesită de obicei asistență medicală. Infecțiile tractului urinar netratate pot infecta rinichii. Pentru a preveni dezvoltarea infecțiilor urinare, încercați să adăugați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu la un pahar cu apă, deoarece acest lucru va ajuta la eliminarea infecției.
Bicarbonatul neutralizează aciditatea din urină și accelerează procesul de recuperare. Prin urmare, consumul a 1 pahar de apă și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în fiecare zi timp de 10 zile vă va ajuta să scăpați de infecțiile tractului urinar, potrivit andreilaslau.ro.
Citeste si: Ce se intampla daca pui o lingura de bicarbonat de sodiu la geamuri si astepti cateva ore
2. Aciditatea stomacală și indigestia și durerii în caz de ulcer
Bicarbonatul de sodiu este eficient și în ceea ce privește aciditatea stomacului și durerea în caz de indigestie și ulcere. Majoritatea antiacidelor din farmacii conțin o formă de bicarbonat de sodiu.
Rolul bicarbonatului de sodiu este de a neutraliza imediat acidul stomacal și de a ajuta la ameliorarea durerii acidului gastric, a indigestiei și chiar a ulcerelor.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul de sodiu este alcalin, astfel încât principiul său antiacid ajută la eliminarea arsurilor la stomac.
Citeste si: Cum să treaca herpesul repede. Remedii ca sa scapi de herpes
3. Senzația de balonare și flatulența
Pentru balonare și flatulență, doza uzuală recomandată este o jumătate de linguriță complet dizolvată în jumătate de pahar de apă și administrată la fiecare două ore.
Ccantitatea nu trebuie să depășească șapte lingurițe și jumătate în 24 de ore, iar dacă aveți peste 60 de ani, nu trebuie să luați mai mult mai mult de trei lingurițe și jumătate.Această nu este o soluție pe termen lung și nu trebuie consumață în cantități excesive, deoarece poate cauza dezechilibre grave de electroliți și acizi.
Citeste si: Cum scapi de eczema. Remedii naturale care nu dau gres
4. Pișcături de insecte
În caz de pișcături de insecte sau iritații cauzate de iedera sălbatică, aplicați o pastă formată din bicarbonat de sodiu și apă pe pișcăturile de insecte pentru a calma senzația de usturime sau mâncărime.
De asemenea, este eficient și să frecați puțină pulbere uscată pe piele. Acest compus chimic este un remediu eficient pentru erupțiile cutanate și eritemului cauzat de iedera sălbatică. Bicarbonatul de sodiu ajută la calmarea iritațiilor ușoare, neutralizând toxinele și substanțele iritante de pe suprafața pielii.
Citeste si: Remedii alergii. Cum poti sa ameliorezi reactiile alergice fara sa folosesti medicamente
5. Picioare obosite
Trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă pot face minuni pentru a vă detensiona astfel picioarele. Dacă vă doriți și un efect exfoliant, puteți freca ușor pielea picioarelor cu bicarbonat de sodiu.
În scurt timp efectul de picioare grele și umflate va dispărea. Puteți adăuga chiar și 2-3 picături de ulei esențial de mentă, eucalipt sau lavandă.
Citeste si: Cele 9 simptome care te pot ajuta să recunoști din timp tromboza la nivelul picioarelor!