4 lucruri interesante despre Al Capone. Marele mafiot își ura porecla după care era cunoscut

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 ian 2023, 09:59

Lucruri interesante despre Al Capone

Sursa: Unsplash

Al Capone a fost un mare mafiot din perioada anilor 30 și cu toate că multe aspecte ale vieții sale su fost deja aflate, acestea sunt câteva lucruri interesante despre gangster, pe care nu multă lume le cunoaște.

Al Capone s-a născut la data de 17 ianuarie 1899, iar acesta a ajuns încă din copilărie să ia parte din lumea mafiotă, iar acestea sunt câteva lucruri interesante despre gangster.

Citește și: Cine este femeia care face parte din gruparea mafiei italiene 'Ndrangheta, care a aruncat în aer două bancomate din Constanța. A adus în România metoda de jaf „Devil's Pizza”

Lucruri interesante despre Al Capone

Toată lumea a auzit de celebrul gangster, Al Capone, însă sunt câteva aspecte pe care oamenii nu le cunosc despre acesta.

Acestea sunt doar câteva aspecte interesante despre Al Capone.

O caracteristică reprezentativă a gangsterului era faimoasa sa poreclă, mai exact Scarface. Această poreclă i s-a pus după ce acesta a jignit o femeie, fratele acestuia luându-i apărare. Lăsându-i lui Al Capone trei cicatrici pe față, destul de vizibile. Presa i-a atribuit această poreclă, dar lucrul interesant este că acesta ura numele după care era cunoscut.

Al Capone nu a ajuns un gangster recunoscut fără să lucreze la rândul lui pentru un mare mafiot, Torrio, ce făcea parte din rețeaua criminală condusă de un bărbat cunoscut drept Big Jim Colosimo. Colosimo a fost asasinat, iar Torrio a ajuns în vârful rețelei criminale, Al Capone fiind mâna sa dreaptă. În anul 1925, Torrio a fost împușcat în fața casei sale, însă acesta a supraviețuit, plecând însă din oraș, lăsându-l pe Al Capone înlocuitorul său.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

În perioada în care Al Capone a fost la conducere, acesta a devenit unul dintre cei mai celebri mafioți din SUA. Potrivit unor estimări, suma pe care rețeaua pe care acestuia o conducea făcea aproximativ 100 milioane de euro pe an.

Al Capone, în timp ce era la închisoarea Alcatraz, a făcut rost de un banjo. Acesta, ca și ceilalți prizonieri, aveau dreptul să facă parte din orchestra închisorii, motiv pentru care marele gangster a învățat să cânte la banjo. Din păcate, talentul acestuia nu a apărut după toate orele de repetiție, fiind astfel exclus din orchestra închisorii.

Citește și: A murit celebrul actor Paul Sorvino din „Goodfellas”- Doliu în cinematografia mondială

Filme și documentare despre viața celebrului gangster

The Untouchables

Filmul aduce în atenția publicului orașul Chicago, în timpul anilor 30, acolo unde gangsterul Al Capone este în fruntea unei rețele ce se ocupa în principal cu traficul băuturilor de alcool. Eliot Ness este un agent de la Trezorerie ce pune cap la cap o întreagă echipă specială de polițiști și detectivi, ce au ca și scop prinderea lui Al Capone, însă se va întâmpla acest lucru? Va câștiga binele sau influența lui Al Capone va câștiga?

Capone

Producția cinematografică ce a apărut în anul 2020 spune poveste lui Al Capone, dar și a cele mai importante perioade din viața sa. Alfonse Capone a fost un mafiot de temut în perioada anilor 30, iar la vârsta de 47 de ani, după ani în care acesta a fost prins și închis în spatele gratiilor, acesta începe să trăiască în trecut. Amintirile trecutului se amestecă cu momentele din prezent.

4 lucruri interesante despre Al Capone. Marele mafiot își ura porecla după care era cunoscut

Acesta se chinuie cu amintirile chinuitoare, în timp ce încearcă să se bucure de ultimele clipe alături de familia sa. Dar acest aspect nu este cel mai chinuitor, Al Capone a uitat și unde a ascuns averea de milioane de dolari.

Citește și: Cine l-a UCIS, de fapt, pe John Fitzgerald Kennedy! Un mare sef al Mafiei a facut DEZVALUIREA! A spus si MOTIVUL!

Sursa: incredibilia.ro, sitefilme.com 

 


Suzan din serialul Totul pentru familia mea și-a uluit fanii cu o apariție tulburătoare! Renumita actriță Ahu Yağtu părea transformată la nivelul fetei, dând impresia că a recurs recent la o nouă intervenție estetică, dar care a eșuat!