3 milioane de musulmani se roaga la Mecca anul acesta! VIDEO

3 milioane de musulmani se roaga la Mecca anul acesta! VIDEO

Kurban Bayram-ul este Sarbatoarea sacrificiului. In aceste zile, miliarde de musulmani celebreaza momentul in care profetul Ibrahim – Avraam – a acceptat ca, la indemnul lui Allah, sa isi sacrifice preaiubitul fiu, pe Ismail, in numele credintei sale.

 Anul acesta, peste 3 milioane de musulmani au ajuns pentru rugaciune la Mecca - in Casa lui Allah, dupa 12 zile de pelerinaj in locurile sfinte ale islamului. Imaginile impresionante filmate astazi arata cum o mare de oameni inconjoara de sapte ori, Piatra Neagra – Kaaba, punctul cel mai important al credintei lor.

Toate familiile, reunite in aceste zile sfinte, au mers dimineata la moschee sa se roage si, apoi, fiecare a inceput pregatirile pentru masa de sarbatoare. Pentru ca asa este traditia, fiecare sacrifica, in conditii speciale, un animal: oaie, batal, vita, bivol sau capra, in functie de câti membri are familia respectiva.

Priviti aceste imagini filmate pe o autostrada din Turcia. Toti vietii transportati cu un camion au scapat pe sosea.
Traficul, si asa de cosmar, este blocat, iar oamenii fug sa prinda animalele si sa le urce inapoi, in camion.

Grea munca! Vine si politia, dar degeaba... Abia dupa zeci de minute de fugarit viteii pe autostrada, oamenii reusesc sa ii prinda.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate