2017, an de doliu pentru Romania! 10 personalitati marcante din multe domenii au disparut anul acesta! Iata cine sunt cei care vor ramane in amintirea publicului nemuritori prin mostenirea lasata poporului!

Luna noiembrie a adus un real cutremur pe scena teatrului romanesc deoarece doua mari actrite s-au stins fulgerator: Cristina Stamate si Stela Popescu. Insa de la inceputul anului au disparut si alte nume mari care au lasat Romania mult mai saraca.

Lista marilor disparuti a fost deschisa in 2017 cu marele actor Ion Besoiu, care a murit la varsta de 80 de ani, pe 18 ianuarie la Spitalul Fundeni din Bucuresti, din cauza unor grave probleme cardiace. Cateva dintre filmele în care a jucat Ion Besoiu sunt: "Furtuna", "Neamul Soimarestilor", "Haiducii", "Rascoala", "Mihai Viteazul", "Ciprian Porumbescu", "Pacala", "Ion, blestemul pamantului, blestemul iubirii", "Lumini si umbre", etc.

Romania a fost indoliata si in martie 2017, atunci cand cunoscuta cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete a decedat in mod neasteptat la varsta de 59 de ani. Cantareata s-a stins pe 14 martie, in urma unor complicatii ale hepatitei C. Se pare ca ea a mers la medic mult prea tarziu, purta boala de multa vreme fara sa stie.

Si scena literara a pierdut nume mari în 2017. In data de 10 iulie, s-a stins scriitorul Augustin Buzura, la varsta de 78 de ani. Acesta a ramas in istoria literaturii romane prin romane precum: "Absentii" (1970), "Fetele tacerii" (1974), "Orgolii" (1977), "Vocile noptii" (1980), "Refugii" (1984), "Drumul cenusii" (1988), "Raport asupra singuratatii" (2009), etc.
Nici lumea academica nu a fost crutata, istoricul, publicistul si omul politic Zoe Petre a murit pe 1 septembrie 2017, la varsta de 77 de ani, dupa ce suferise in urma cu doua zile un atac cerebral vascular.
In septembrie 2017 a trecut la cele vesnice si Mircea Ionescu-Quintus, fostul presedinte al Partidului National Liberal. Marele politician a murit pe data de 15 septembrie, in casa sa din Ploiesti, la varsta de 100 de ani.

O luna mai tarziu, in data de 18 octombrie, teatrul romanesc a pierdut-o pe marea actrita Olga Tudorache, care s-a stins la varsta de 88 de ani în sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Elias.

In luna iulie scena muzicii usoare romanesti i-a pierdut pe celebrul compozitor Dumitru Lupu, care a murit pe data de 22 iulie, la ora 5:00 dimineaţa, chiar in ziua în care partenera sa de viaţa, cantareata Ileana Sipoteanu implinea 50 de ani. In aceeasi luna a decedat si cantareata de muzica usoara Marina Scupra, care suferea de cancer mamar.
In data de 23 noiembrie Romania a primit doua vesti negre: Stela Popescu a fost gasita fara viata la domiciliul sau in timp ce partenera de scena de la Teatrul Constantin Tanase, Cristina Stamate a fost internata de urgenta la Terapie intensiva.

Stela Popescu a jucat multe roluri memorabile de film printre care se numara: "Nea Marin Miliardar", "In fiecare zi mi-e dor de tine", "Alo! Ati gresit numarul!", "Asta seara dansam in familie”, "Mamaia".
Cristina Stamate a a decedat la cateva ore dupa inmormantarea Stelei Popescu, ambele actrite lasand in urma multa suferinta si regret.


Sa speram ca anul 2018 va fi mai ingaduitor cu valorile Romaniei!
(sursa: stiri.rol.ro)

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate