162.000 € pentru două apartamente. Primăria Cluj-Napoca mută romii de la Pata Rât pe o stradă unde tot ei fac legea

De mai mulţi ani, locuitorii de pe strada George Stephenson, din cartierul Iris, se plâng de scandalurile făcute de cei peste 150 de romi care locuiesc pe strada lor.

Acum, municipalitatea clujeană a decis să cumpere două apartamente pe care le va transforma în locuințe sociale. Anul trecut, Primăria municipiului Cluj-Napoca primise 12 oferte eligibile pentru achiziționarea de locuințe sociale de pe piața liberă.

În ședința de săptămâna viitoare, Primăria va aproba achiziționarea a două apartamente de pe strada George Stephenson nr. 13 la prețul de 162.000 de euro.

„Se aprobă achiziția de pe piața liberă a imobilului situat pe strada Stephenson nr. 13 compus din pivniță, două camere, un hol, o bucătărie, o baie și o cămară de alimente cu suprafață utilă de 52,10 mp la prețul de 81.300 euro”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru celălalt apartament, în urma negocierilor, s-a stabilit un preț de 80.700 de euro. Apartamentul nr. 2 este compus din 2 camere, un hol, o bucătărie, o baie, o terasă de acces, cu suprafață utilă de 54,90 mp.

Locuitorii de pe George Stephenson reclamă de ani de zile situaţia romilor care locuiesc pe strada lor. Primăria este asaltată periodic cu reclamaţii în acest sens, dar situaţia a rămas neschimbată. Oamenii sunt deranjaţi de gălăgia şi mizeria pe care o fac romii de pe stradă. „Domnule primar, până când trebuie să suportăm fauna de ţigani de pe strada Stephenson nr .15. De ce aici nu se aplică legea?!”, se plâng aceștia.

Citește continuarea pe monitorulcj.ro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies