10 lucruri pe care trebuie să le știi despre mierea de Manuka

,
miere de Manuka
miere de Manuka


In articol:

Nu mai este un secret pentru nimeni: mierea de Manuka este acel tip special de miere care aduce organismului beneficii incredibile, ajutându-l să treacă peste momentele dificile.

Acest sortiment apicol nu este nicidecum o descoperire recentă.

Originară din Noua Zeelandă, era considerat, încă din Antichitate, unul dintre cele mai eficiente alimente naturale vindecătoare, motiv pentru care se folosea în tratarea diferitelor afecțiuni.

Obținută din nectarul și polenul florilor arbustului de Manuka, mierea are o aromă aparte, diferită de cea obișnuită, și un miros specific, ușor de recunoscut. În următoarele rânduri vom dezvălui 10 lucruri mai puțin știute despre acest aliment-minune.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre mierea de Manuka

Dacă ești încă nu te-ai hotărât să o încerci, informațiile următoare îți vor fi de mare folos, având în vedere că vei afla foarte multe lucruri interesante despre mierea de Manuka și beneficiile pe care le oferă organismului:

1. Este unul dintre puținele sortimente care au primit aprobare de la instituțiile specializate pentru a putea fi utilizat în scop medical.

2. Este mierea cu cel mai puternic efect antimicrobian din lume, datorită compoziției sale bogate în metilglioxal (MGO).

3. Se numără printre puținele superalimente naturale care au capacitatea de a inhiba acțiunea stafilococului auriu, a bacteriei E. Coli și a multor altor bacterii rezistente, acționând ca un antibiotic natural, și asta tot datorită concentrației de MGO.

4. Este produsul apicol cu cea mai vâscoasă consistență din lume, iar datorită mirosului și aromei sale unice nu poate fi confundat cu un alt tip de miere.

5. Consumul regulat de miere de Manuka originală crește capacitatea de apărare a organismului împotriva gripei și răcelii.

6. Nu toată mierea de Manuka are aceeași putere antibacteriană. In timp ce variantele cu o putere antibacteriană mai mică pot fi folosite pentru consumul zilnic, de întreținere și întărire a sistemului imunitar, cele cu o putere antibacteriană mai ridicată pot fi utilizate în scop terapeutic, cum ar fi combaterea infecțiilor cu bacterii rezistente precum Helicobacter pylori.

7. Este foarte des folosită în tratamentele corporale. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antioxidante, luptă eficient cu bacteriile de la nivelul tenului care provoacă acnee. De asemenea, grație proprietăților emoliente, reduce efectele neplăcute ale eczemelor, calmează mâncărimile provocate de înțepăturile insectelor și previne apariția prematură a semnelor de îmbătrânire.

8. Doar o linguriță de produs adăugată în ceaiul administrat înainte de culcare contribuie la inducerea unui somn relaxant, odihnitor și neîntrerupt. De asemenea, această miere este recomandată ca adjuvant în tratarea stărilor de depresie și anxietate.

9. Are capacitatea de a ameliora simptomele alergiilor, atunci când este consumată în mod regulat.

10. Spre deosebire de celelalte tipuri de miere, aceasta nu își pierde proprietățile atunci când este folosită în băuturi mai fierbinți (ceai, cafea).

Descoperă mierea de Manuka de la Republica BIO!

Pentru ca organismul să poată beneficia de toate proprietățile mierii de Manuka naturale, este foarte important ca produsul pe care îl folosim să fie testat și certificat înainte de a fi comercializat. Altfel spus, este esențial ca administrarea sa să fie complet sigură.

Achiziționarea mierii trebuie făcută doar în urma unei analize atente a pieței, pentru a descoperi magazinele care oferă spre vânzare doar produse naturale și necontaminate, care au primit certificare din partea instituțiilor specializate.

Republica BIO este unul dintre acele magazine care activează în mediul online și care se bucură de încrederea clienților, câștigând în 2019  premiul „Voice of the customers” by TRUSTED.RO, pentru calitatea serviciilor și a produselor. Atât mierea de Manuka, cât și toate celelalte produse din portofoliul său sunt verificate și certificate de către organisme independente pentru a oferi clienților doar produse de cea mai înaltă calitate.

Accesează republicabio.ro, descoperă oferta variată a magazinului, alege produsul dorit și bucură-te de beneficiile pe care mierea de Manuka le va aduce organismului tău!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Culita si Iancu Sterp fac spectacol si provoaca Roata

Adrian Chesnoiu susține că agricultura 'nu există' în PNRR: 'Se poate renegocia. Doar ne trebuie inteligență'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

In aceasta seara, de la ora 20:00, la “O noua sansa”, Andreea Mantea: “Vom vedea o altfel de poveste, o altfel de emisiune!”

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, bătrânica de 86 de ani care își pune viața în pericol pentru … o pâine

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies