Toti parintii fac greseala asta, iarna! Ce se intampla daca iti tii copilul imbracat cu geaca, pe scaunul special pentru copii! Imaginile sunt cutremuratoare

Editor: Silviu Bunea Author: S.B.
Actualizat: 23 sep 2020, 05:00

Pare normal sa faci acest lucru iarna, pentru ca in masina e frig si vrei sa iti protejezi copilul.

Un test realizat de un institut de cercetare american a demonstrat ca acest mod de a transporta copiii e gresit si poate avea consecinte dramatice. In timpul testelor, o un manechin imbracat cu o geaca de iarna este pus intr-un scaun de test, apoi este oprit brusc la 50km/h.

Ce se intampla? Ei bine, manechinul a fost smuls din scaun iar forta impactului a fost atat de mare incat a fost dezbracat instantaneu de haina de iarna.

Explicatia e simpla: Geaca e groasa si nu permite strangerea fixa a curelelor de sustinere. Astfel, trupul copilului se misca liber, sub curele.

Sfatul specialistilor e ca parintii sa le dea jos haina copiilor, sa ii fixeze bine cu curelele de sustinere in scaun, apoi sa ii acopere cu geaca sau cu o patura. Asa, vor fi in siguranta in cazul unui impact.

Iata cum a decurs testul:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!