Primul sot al Stelei Popescu, in platou la WOWbiz! Regizorul Dan Puican si actuala lui sotie erau extrem de apropiati cu regretata artista: "A fost gasita in living, cazuta cu fata in sus si avea o dara de sange inchegat la gura"

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 24 nov 2017, 09:24

Stela Popescu a devenit una cu stelele de pe cer. Marea actrita a teatrului romanesc a fost gasita fara suflare in locuinta ei din Capitala, joi dupa-amiaza.

Starea de sanatate a Stelei Popescu devenise usor precara in ultimele zile, insa actrita a preferat sa isi ascunda simptomele si sa nu se vaite, fiind pana la sfarsit, o prezenta plina de optimism.

Doina, fiica ei adoptiva, prietenii apropiati, Alexandru Arsinel, dar si primul sot al actritei, au venit in goana la locuinta Stelei Popescu, imediat ce s-a aflat de moartea ei.
Reporterii WOWbiz au stat de vorba in exclusivitate cu regizorul Dan Puican, primul ei sot.

A fost una din marile actrite ale Romaniei. Farmecul ei il apreciam cel mai mult.

Era una din cele mai adulate actrite ale teatrului romanesc.
Nu stiu sa fi avut probleme de sanatate, in afara de picioare. A observat si Arsinel si mi-a spus sa ii zic Stelei sa faca un tratament. In rest, nu se plangea. Era sanatoasa tun, dar muncea enorm.
I-am spus sa o lase mai usor. Ea muncea enorm pentru varsta ei.
Eu consider ca, asa cum pe George Constantin, Dumnezeul sa il odihneasca, l-am considerat pe el cel mai mare actor roman de dupa razboi, asa le-am considerat pe Gina Patrichi si Stela Popescu cele mai mari actrite. Stela a jucat piese importante si nimeni nu credea ca va fi atat de fantastica Stela Popescu. Sa joci 10 ani "Presul" cu peste 1000 de spectacole, este un record al unui teatru."(...)
A jucat în piese, în dramă, în Secunda 58, care era la mare modă atunci. Ea a rămas, după Revoluţie, la Teatrul de Revistă, fiind sigură că o să-i facă pe români să fie fericiţi. La radio, când am colaborat, fără să mă laud, am peste 1000 de piese înregistrate, Stela erau nelipsită.Ea şi Dem Rădulescu erau nelipsiţi". a povestit Dan Puican pentru WOWbiz.

Primul sot al regretatei artiste s-a recasatorit, insa el si sotia lui au avut o relatie de prietenie aparte cu Stela Popescu.

"Era un om deosebit. Noi ne-am inteles mai mult decat foarte bine.
Cand am ajuns aici am aflat ca a fost gasita moarta in casa de fiica ei vitrega. Se pare ca de ieri ar fi murit. Au cautat-o oamenii dar nu a raspuns la telefon.
Nu stiu mai mult. Eu alaltaieri dimineata am vorbit cu ea. Nu discuta despre moarte.
Noi o mai certam ca se agita, dar ea zicea ca nu poate altfel.",
a spus sotia regizorului Dan Puican.

"Ieri in jurul orei 2 fara un sfert, dansa a venit ci taxiul acasa, a deschis usa, ne-am salutat si am observat ca ii era greu sa iasa din taxi. Nu avea o mobilitate si un echilibru. Am zis sa o ajut, era si cu 2 pachete. Dansa nu accepta ajutor, rar de tot, dar ca niciodata ea m-a luat de mana si mi-a zis sa o ajut.
Facea pasii mici, mergea incet si avea o paloare a fetei. M-a pus pe ganduri. Nu stiam daca e vorba de o raceala, oboseala. Am intrebat-o cum se simte, mi-a zis ca se simte bine, dar e cam obosita.

A mers singura pana in casa, a mers foarte incet spre alee. Nu stiu daca a ajuns pana inauntru, nu am vrut sa o urmaresc, mi-a fost jena.", a spus femeia.
”Era foarte fericită şi era încântată de nepoţel, abia aştepta să-l vadă. Damian a împlinit un an şi cinci luni şi alerga. Vorbea bine, conform vârstei şi era foarte fericită de când s-a născut. De Paşte trebuia să vină aici, să stea în Bucureşti. Spectacolele erau viaţa dânsei. De Crăciun îşi aştepta prietenii şi dorea să fie înconjurată de aceştia. Era o fire veselă.”, a mărturisit administratora imobilului de lângă casa Stelei.

 
”Stela Popescu a venit în august 60, la Braşov. Alexandru, încă o fată şi ea. În august a venit la Braşov şi în noiembrie ne-am căsătorit. Stela nu putea să nu te cucerească. Cele mai frumoase picioare ale unei artiste le-a avut Stela. M-am îndrăgostit de ea şi nu-mi pare rău. După ce ne-am despărţit am avut o relaţie bună şi am colaborat foarte bine la radio. Am făcut acel turneu în jurul lumii şi era foarte bună prietenă cu soţia mea. Când m-am despărţit de Stela mi-am jurat că nu mă voi mai căsători cu altă actriţă, pentru că nu va mai exista alta la fel de bună ca ea. M-am căsătorit cu actuala soţie, cu care am un băiat şi e destul de bine. Mi-a zis că e mai bine să ne despărţim şi aşa a fost. Nu ştiu, orice rău spre bine, mi-am zis eu atunci. N-a fost bine, dar tot timpul am fost alături de ea. Mulţi mă criticau că o laud pe Stela deşi numai sunt cu ea. La mijloc a fost şi iubirea din tinereţe. Atunci doar pe ea am iubit-o. Am avut relaţii, dar nu erau iubiri adevărate. Am fost împreună atâţia ani.”, a mai mărturisit Dan, primul soţ al actriţei regretate.

Vezi inregistrarea pe wowbiz.ro









 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!