Visarion Alexa a mai agresat sexual încă o femeie! Preotul a forțat-o la un act sexual chiar în chilia în care spovedea: „Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 sep 2022, 10:27

Visarion Alexa a violat o femeie chiar în chilia în care spovedea

Sursa: Facebook Visarion Alexa

La puțin timp după ce a fost pus sub control judiciar pentru că a agresat sexual o femeie, alte două femei l-au acuzat pe Visarion Alexa de hărțuire sexuală și de viol.

Una dintre femei i-ar fi spus unui alt preot, Răzvan Ionescu, parohul bisericii ortodoxe române din Paris, „Sfânta Parascheva- Sfânta Genoveva”, despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă de către Visarion Alexa. Preotul i-a invalidat amintirile și i-a

luat apărarea colegului său de breaslă, spunându-i: „Da, el îmbrățișează des. Dar nu cred că e ceva pătimaș în asta. Sau poate așa ați simțit”, conform Libertatea.

Încă două femei îl acuză pe Visarion Alexa de hărțuire sexuală și de viol

Visarion Alexa este în centrul atenției presei după ce a fost acuzat de o femeie că a hărțuit-o sexual în timpul spovedaniei, atingând-o fără voia sa.

După ce au apărut și stenogramele conversațiilor dintre ei, în spațiul public, preotul a recunoscut fapta și a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile. De asemenea, și-a pierdut dreptul de a mai sluji. 

Măsurile luate de Arhiepiscopie, după faptele lui Visarion Alexa, sunt următoarele:

 

  • suspendarea de la slujire
  • retragerea funcției de paroh
  • obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Arhiepiscopia despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse.

 

O altă femeie a povestit cum a fost hărțuită sexual și atinsă de preotul Visarion Alexa fără voia ei, în chilia în care era spovedită.

„Se întâmpla în toamna anului 2016. Eu începusem să merg la spovedanie la dânsul de prin luna august. În perioada aceea, eram singură și ușor dezorientată. Mă gândeam chiar să mă călugăresc și i-am spus acest lucru părintelui.

Pe atunci, dânsul spovedea în chilia care era lângă biserică. Îmi amintesc că era plină de icoane și de poze cu familia preotului.

Citeste si: Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, este așteptat la secția de Poliție pentru control judiciar. Noi detalii ale anchetei

Îi fugeau mâinile pe sub bluză, pe sub sutien. Deși dânsul obișnuia să îmbrățișeze oamenii, asta nu mai părea deloc o îmbrățișare normală, părintească. Credeam că mi se pare. Am crezut chiar că vrea să mă testeze, că vrea să mă conving dacă vreau într-adevăr să urmez calea mănăstirii”, a mărturisit femeia. 

Visarion Alexa, acuzat de violarea unei femei, în chilia sa de spovedanie

După ce mai multe femei au ieșit la lumină cu acuzații de hărțuire sexuală împotriva lui Visarion Alexa, o altă victimă a preotului a vorbit acum, în cazul ei. Femeia a fost forțată de preot la un act sexual, asta după ce, într-o duminică, înainte de slujbă, Visarion Alexa a făcut o remarcă nepotrivită despre buzele femeii, explicându-i „ce ar face” cu ele.

„Când am fost la spovedanie ultima dată, în chilia dânsului, s-a oprit la un moment dat să se ducă la baie, care era undeva în spate. Am crezut că e normal și că ce vină are că a avut nevoie la baie în timpul spovedaniei mele?! E normal, mi-am spus. 

În chilie erau și două fotolii. Pe unul stăteam eu. Când s-a întors, s-a postat în fața mea. Avea pantalonii desfăcuți și m-a forțat… Nu-mi venea să cred, eram în stare de șoc. I-am zis că nu vreau, am încercat să-l împing, țineam gura închisă și dinții încleștați. Se tot freca de mine...

Citeste si: Întorsătură neașteptată în cazul lui Visarion Alexa. Nu este prima dată când preotul o agresează pe femeia în vârstă de 37 de ani

Numărul femeilor care îl acuză pe părintele Visarion Alexa a crescut. O a patra femeie susține că a fost lucrată psihotronic de preot

Nu am știut ce să fac atunci, am împietrit. L-am lăsat să-și facă damblaua, voiam doar să scap de acolo, să plec, să se termine mai repede. Mă rugam să se termine mai repede, în chilia aceea ticsită cu icoane și fotografii”, a mai mărturisit femeia. 

Visarion Alexa, plasat sub control judiciar după ce a agresat sexual o femeie la spovedanie

Poliţiştii din București au primit o plângere de la o femeie care a declarat că Visarion Alexa, în vârstă de 46 de ani, a agresat-o sexual. Visarion Alexa a fost reținut timp de 24 de ore, după care instanța a hotărât punerea acestuia sub controlul judiciar.

 Arhiepiscopia a afirmat că luni va începe ancheta în acest caz și a declarat, de asemenea, că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Avocata lui Visarion Alexa, Mariana Mihai, a confirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia pe care a agresat-o sexual.

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies