Potrivit meteorologilor de la Accuweather, zăpada va cădea în special în zonele montane, iar orașe ca Brașov și Predeal se află în centrul atenției pentru următoarele zile, când temperaturile scăzute vor favoriza ninsoarea.
Va ninge în mai multe orașe în următoarea perioadă
Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au avertizat recent că ultima decadă a lunii noiembrie va aduce precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, atât la altitudini joase, cât și în zonele de munte.
Potrivit Cancan, meteorologii de la Accuweather au emis deja un avertisment wintercast, confirmând că ninsorile vor începe chiar de duminică seara.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionare! Cine va primi cu 890 de lei în plus la pensie, de la 1 ianuarie 2025
Pentru locuitorii din Predeal, ninsorile vor fi continue timp de patru zile, între 10 și 13 noiembrie, însoțite de temperaturi scăzute, cu minime de până la -3 grade Celsius și maxime ce nu vor depăși 3 grade Celsius.
Un strat considerabil de zăpadă se va depune în orașele Brașov și Predeal
După această perioadă, meteorologii prognozează o ușoară creștere a temperaturilor, însă precipitațiile sub formă de ninsoare se vor întoarce în jurul datei de 25 noiembrie și vor dura până la sfârșitul lunii, notează sursa menționată anterior.
Conform avertismentului Accuweather, în intervalul 10 noiembrie, ora 21:00, și 11 noiembrie, ora 18:00, în zonele montane va cădea un strat de zăpadă de aproximativ 3-6 centimetri, însoțit de condiții de îngheț. Așadar, cei care doresc să se bucure de primele zile de iarnă pot merge în acest weekend la Brașov sau Predeal, unde zăpada este așteptată să creeze un peisaj autentic de sezon.
Climatologul Roxana Bojariu a anunțat o iarnă mai caldă decât de obicei și cu puțină zăpadă. Potrivit expertului, șansele de ninsoare în zonele de câmpie în preajma sărbătorilor sunt foarte mici.
„Pentru iarna care vine nu poți să spui în ce zi o să ningă, când o să plouă. Nu e științific, nu ai bază științifică. Poți să spui doar cum va fi în general iarna. Caracteristici generale care nu sunt esențiale pentru omul obișnuit.Informațiile, așa cum arată acum, pentru că se vor actualiza, ne sugerează că vom avea o iarnă totuși în zona noastră mai caldă ca în mod obișnuit. Atenție, asta nu înseamnă că nu vor exista episoade punctuale cu condiții severe, însă ele vor fi limitate în timp și probabilitatea este mică să dea caracteristica iernii. Vom avea zăpadă de Crăciun la munte, sigur vom avea undeva, dar la zona de câmpie probabilitatea e relativ mică”, a transmis Roxana Bojariu, pentru Gândul.ro.