Vești proaste pentru pensionari! O categorie de pensii se taie de la 1 ianuarie 2023: „România nu are de ales”

,
Pensii

Vești proaste pentru pensionari! O categorie de pensii se taie de la 1 ianuarie 2023: „România nu are de ales”

[Sursa foto: PixaBay]

Parlamentarul social - democrat Robert Cazanciuc este de părere că nu există o altă soluție decât impozitarea pensiilor speciale de la 1 ianuarie 2023.


In articol:

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a afirmat marţi că vor fi impozitate pensiile speciale de la 1 ianuarie 2023, pentru că nu consideră că ar exista o altă variantă. 

Acesta a declarat că și liberalii vor susține decizia impozitării pensiilor speciale, având în vedere că el a început ca magistrat cu un salariu de 80 de dolari pe lună, iar astăzi, magistraţii iau salarii de minim 100 de dolari sau euro pe zi, lucru care semnifică o altă etapă a istoriei României, relatează Capital.

Pensiile speciale vor fi impozitate începând cu 1 ianuarie 2023

Pensii

Pensiile speciale vor fi impozitate începând cu 1 ianuarie 2023

[Sursa foto: PixaBay]

„Vor fi impozitate aceste pensii (n.r.: pensiile speciale). Nu cred că avem altă soluţie, dacă vrem să fim oneşti şi să spunem că a fost o formă de compensare pentru cei care au unele restricţii în timpul activităţii, cum sunt şi parlamentarii şi magistraţii, mai ales, dar când ajungi la o pensie de peste 20.000 de lei, stai să te gândeşti dacă este echitate până la urmă”, a declarat Robert Cazanciuc, într-o emisiune televizată, citat de Capital.

Citeste si: Cine este românul care primește cea mai mare pensie din România? Ce meserie a avut românul care primește 6.500 de euro pe lună

Senatorul PSD a explicat ca exemplu cazul său unde, ca magistrat, a avut un salariu de început în valoare de 80 de dolari pe lună.

„Astăzi, magistraţii iau salarii de cel puţin 100 de dolari, 100 de euro pe zi, pur şi simplu suntem în altă etapă a istoriei României şi este foarte bine că este aşa. Nu cred că cei care se duc acolo se gândesc că vor avea pensii de 5.000 de euro şi ăsta este principalul lor motiv, când aleg această profesie”, a mai spus politicianul PSD.

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

„Eu cred că sunt convinşi şi liberalii că România nu are de ales. Dacă e să fim oneşti, asta este singura soluţie pe care o aplică lumea civilizată”, a declarat Robert Cazanciuc, întrebat dacă va exista susținere din partea liberarilor pentru această măsură.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Pe ce vor da românii mai mulți bani de la 1 iulie? TVA-ul va crește pentru alimentele și serviciile de bază

Anunț îngrijorător din partea președintelui din Finlanda: ce urmează în Europa

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce români vor putea ieși la pensie înainte de termen? Ce meserii vor fi încadrate la condiții speciale

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies