Vesti proaste pentru angajati: este vorba despre plata concediului medical! S-a dat lege, toata lumea este afectata

,

Vesti proaste pentru angajatii romani: decontarea concediului medical este pus sub semnul intrebarii.

Semnalul de alarma a fost tras de avocatul Gheorghe Piperea, care precizeaza ca articolul 75 din Codul Fiscal a fost abrogat. Acest articol prevedea ca fiscul sa deduca CASS-ul la momentul emiterii deciziei de regularizare a sanatatii.

Prin abrogarea articolului 75 aceasta cheltuiala nu mai este deductibila. Iata declaratia avocatului Gheorghe Piperea:

"Avocatul precizeaza ca art 75 din Codul Fiscal, care dispunea ca deductibilitatea CASS se acorda de catre Fisc la momentul emiterii Deciziei de regularizare a sanatatii, a fost abrogat, de unde posibila concluzie ca aceasta cheltuiala nu ar mai fi deductibila, „ceea ce ar fi un dezastru”.

"Concret, Codul Fiscal prevedea ca angajatorul plateşte concediul medical salariatului, urmand ca la regularizare, Casa de Sanatate sau, mai nou, Fiscul sa-i deconteze cheltuiala. Adica, angajatorul platea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, suma care i se scadea din contributiile la sanatate pe care le platea luna urmatoare.

"Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai deconteaza angajatorului, punandu-se sub semnul intrebarii achitarea catre angajat a sumei aferente concediului medical", a declarat Gheorghe Piperea.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Veste bomba despre pensii! Se intampla de la 1 octombrie

Kim Jong Un a executat mai mulţi subalterni, pe fondul pandemiei de coronavirus

Introdu aceste alimente în dieta ta. Sunt de top în lupta împotriva bolilor și întărirea imunității

Schimbari noi la pensii: se va putea iesi la pensie la varsta de 51 de ani pentru femei si 53 pentru barbati! Cine se va putea pensiona mai devreme

Anunt oficial despre pensii: se da inca o marire! Cati bani vor primi in plus pensionarii, masura se aplica pentru toata lumea


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies