Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

,
Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere

Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

[Sursa foto: Facebook Virgil Popescu]

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține planul de a acorda românilor vouchere menite să-i ajute la facturile pentru electricitate, în cazul persoanelor care au dispozitive medicale acasă și a celor care au o familie numeroasă.

Virgil Popescu a declarat, miercuri seară, într-o emisiune TV, că ar putea fi acordate vouchere menite să-i ajute pe cetățenii care au acasă dispozitive medicale sau care au mai mulți copii.

Condiția unică este să meargă regulat la orice unitate de învățământ.

Românii care ar putea primi vouchere pentru facturile la energie electrică

Românii care ar putea primi vouchere pentru facturile la energie electrică

Românii care ar putea primi vouchere pentru facturile la energie electrică

[Sursa foto: Facebook Virgil Popescu]

„Soluţia de declaraţie (pe proprie răspundere – n.r.) poate fi o soluţie, dar ea poate să nască abuzuri, poate la un moment dat să nască alte probleme şi alte complicaţii când lucrurile simple se pot rezolva direct, ţintit, către acele familii care se stabileşte prin lege că au nevoie”, a declarat Virgil Popescu, citat de România TV.

Ministrul a mai spus că dacă ar fi existat „o evidenţă digitalizată” a locuinţelor şi a persoanelor, dar şi a sistemului de măsură a consumului, totul ar fi fost mai ușor. „Atunci trebuie să găsim soluţii croite pe realitatea României de acum”, a mai subliniat acesta.

Citeste si: Ce poți face pentru a reduce factura la gaz. Metodele care pot fi puse în practică în fiecare locuință

„Eu, unul, nu ştiu de nicio infuzie din partea Guvernului, a statului vizavi de o companie. Statul român, trebuie să se ştie, nu deţine majoritar nicio companie de furnizare, nicio companie de distribuţie, deţine într-un procent semnificativ mai mare sau mai mic acţiuni în toate companiile mari de furnizare sau de distribuţie”, a declarat Virgil Popescu.

„Vă spun că nu ştiu de nicio infuzie de capital sau de bani de bugetul statului pentru vreo companie de furnizare, în afara plăţilor curente care se fac”, a negat Virgil Popescu, despre un posibil ajutor financiar, din partea statului, în domeniul energiei.

Guvernul grăbește procesul de plată al companiilor din domeniul energiei

Virgil Popescu a declarat că există o lipsă de lichiditate în piaţa energiei şi a subliniat că Guvernul grănește procesul de plată către companiile din domeniul energiei, pentru a le arăta susținere.

Citeste si: România ar putea stinge lumina la orele de vârf. Recomandarea a fost făcută de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene

„Problemele evident că sunt reale pentru că nu mai există acelaşi cash flow şi evident, faptul că Ordonanţa este în Parlament, ea trebuie modificată sau lăsată aşa, dar trebuie rapid făcut acest lucru, pentru că dă un semnal băncilor că s-ar putea modifica ceva şi atunci băncile nu mai sunt aşa de entuziasmate să finanţeze în continuare, aşteaptă să vadă modificările. De aceea nu putem sta foarte mult cu ordonanţa în Parlament”, a afirmat Ministrul Energiei.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Ce poți face pentru a reduce factura la gaz. Metodele care pot fi puse în practică în fiecare locuință

Șocant! Bărbat omorât în bătaie, în plină zi, într-o piață din Târgoviște

Ce poți face pentru a reduce factura la gaz. Metodele care pot fi puse în practică în fiecare locuință

Crescătorii de porci și păsări primesc ajutor financiar de la Guvern! Cum poți să depui solicitarea la APIA

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies