Sari la conținut

Veste buna pentru multi romani: ANAF sterge datoriile! Vezi daca te numeri printre norocosi

Veste buna pentru multi romani: ANAF sterge datoriile! Vezi daca te numeri printre norocosi

ANAF a anuntat ca toate datoriile mai mici de 40 de lei, pe care contribuabilii erau obligati sa le achite, vor fi eliminate din data de 7 ianuarie 2018.

Masura vine ca urmare a articolului 266 din Codul de procedura fiscala si a Ordinului ANAF nr. 3.497/2015, prin care se stipuleaza urmatoarele:

- creantele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate in sold la data de 31 decembrie a anului precedent, mai mici de 40 de lei, se scad din evidentele fiscale in primele sapte zile ale anului in curs.

Citeste si: Procedura de restituire a taxei de prima inmatriculare fost publicata recent in Monitorul Oficial! Iata ce anume trebuie sa faca romanii pentru a-si recupera banii! Vezi ce documente trebuie sa insoteasca cererea si pana cand poate fi depusa la ANAF!

Plafonul de 40 de lei a fost introdus, potrivit Codului de procedura fiscala, cu scopul de a a evita situatiile in care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin posta, sa fie mai mari decât creantele fiscale supuse executarii silite.

viewscnt
stirilekanald.ro
realitatea.net