Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată. Câți bani vor primi părinții începând din luna octombrie 2022

,
majorare tichete cresa 2022

Tichetele de creșă, majorate începând cu luna octombrie 2022

[Sursa foto: unsplash]

Începând din luna octombrie 2022, părinții vor primi mai mulți bani de la stat, având în vedere că a fost aprobată majorarea valorii tichetelor de creșă. Iată câți bani se vor da de la stat.

Valoarea tichetelor de creșă va crește de la 1 octombrie 2022, potrivit unui ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Astfel, părinții urmează să primească mai mulți bani, asta după ce tichetul de creșă a fost majorat și în luna aprilie 2022. 

Ce valoare are tichetul de creșă după majorare? 

Un ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a fost publicat miercuri în Monitorul oficial și prevede ca tichetele de creșă să fie majorate cu 50 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Este a doua oară în acest an când autoritățile iau decizia de a majora valoarea tichetelor de creșă, având în vedere că și în luna aprilie a fost aprobată o creștere cu 30 de lei. Astfel, dacă până acum valoarea tichetelor de creșă era de 520 de lei, începând cu luna octombrie 2022, acestea vor crește la 570 de lei.

„Art. 1.- Pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.

1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 de lei.

Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023.”, prevede legea, potrivit hotnews.ro.

Părinții primesc tichetele de creșă pe card, la fel cum se întâmplă și cu tichetele de masă, voucherele de vacanță sau tichetele cadou și culturale.

În cazul persoanelor care încă mai au tichete de creșă emise pe suport de hârtie, autoritățile au făcut precizarea că acestea mai pot fi folosite doar până la momentul expirării lor.

Citeste si: Vești bune pentru români! Statul oferă 300 de lei pe lună, începând cu 1 ianuarie 2023. Cine sunt beneficiarii

Cine beneficiază de tichete de creșă?

Tichetele de creșă în valoare de 570 de lei se acordă în fiecare lună angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului. Acestea reprezintă, de fapt, un ajutor pentru părinți, având în vedere că pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul. Tichetele de creșă sunt oferite de stat, dar pot fi folosite atât la stat, cât și la privat. În plus, aceste tichete pot fi folosite și pentru plata bonelor, dar cu condiția ca acestea să lucreze legal și să aibă un contract încheiat cu firma care emite tichete de creșă.

Citeste si: Cu cât crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Klaus Iohannis a anunțat creșterea pensiilor și a salariilor, având în vedere criza economică actuală: „Este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile”

Stare de urgență în București! Un bărbat surdo-mut amenință că se sinucide, soția a luat banii din bancă și a fugit

Klaus Iohannis a anunțat creșterea pensiilor și a salariilor, având în vedere criza economică actuală: „Este aşteptat să crească şi salariile şi pensiile”

Veștile bune nu se mai opresc! Guvernul vrea să crească pensiile, salariile și să dea tichete sociale și în 2023. Anunțul venit de la Nicolae Ciucă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies