VA APAREA prima injectie contraceptiva pentru barbati! Iata cat dureaza efectul ei

Barbatii ar putea beneficia in curand de un mijloc contraceptiv cu efecte durabile - care nu are legatura cu prezervativul -, sub forma unei injectii cu un hidrogel .

Potrivit unei organizatii non-profit, primele teste realizate cu aceasta injectie contraceptiva, Vasalgel, au generat rezultate incurajatoare. Creatorii sai spun ca noul medicament va fi ieftin, reversibil si cu efecte de lunga durata.

Vasalgel este un hidrogel polimeric care este injectat in "canalul deferent" - tubul prin care trece sperma in drumul ei spre penis. Gelul actioneaza prin blocarea spermei, prevenind astfel sarcinile nedorite.

Vasalgel a fost creat de Fundatia Parsemus, o organizatie non-profit care dezvolta solutii medicale cu costuri mici. Reprezentantii acesteia spun ca procedura are acelasi efect cu vasectomia, dar este mai putin invaziva, intrucât nu este nevoie o interventie chirurgicala, iar canalul deferent este blocat cu gel, nu sectionat.

In timpul testelor realizate pe babuini, trei masculi au fost injectati cu Vasalgel. Fiecare dintre acesti masculi a fost lasat sa traiasca in compania unui numar de 10-15 femele. Dupa sase luni, niciuna dintre femele nu era gravida. Testul se va incheia la sfârsitul acestui an.

Daca rezultatele finale vor confirma asteptarile lor, creatorii gelului vor sa inceapa sa il testeze pe pacieti umani anul viitor. Metoda este de asemenea reversibila, deoarece, daca pacientii vor ca sperma lor sa fie deblocata, un alt polimer poate fi injectat pentru a dizolva Vasalgel.

Produsul se bazeaza pe o alta metoda contraceptiva pentru barbati care este dezvoltata in aceasta perioada, RISUG. Ambele se bazeaza pe metoda blocarii canalului deferent. Se spune ca injectia cu RISUG asigura o protectie de 10 ani. ( sursa Mediafax )

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate