Un tratament revolutionar ar putea eradica formele de cancer ovarian

Un tratament revolutionar ar putea eradica formele de cancer ovarian

Oamenii de stiinta lucreaza la un nou tratament care ar putea imbunatati tratamentul contra cancerului ovarian, marind astfel sansele sperantei de supravieturire.

Noua descoperire medicala ar putea conduce la realizarea unui test ce va permite adaptarea tratamentului la natura tumorii pentru fiecare pacienta in parte, informeaza AFP.

In cazul formelor de cancer ovarian, la nivel molecular s-au descoperit doua procedee fiziolozice care agreseaza celula umana - stresul oxidant si fibroza.

Respiratia antreneaza producerea de derivati ai oxigenului care pot agresa celula: acesta este stresul oxidant. Cel mai adesea, celulele stapanesc acest stres. Dar atunci cand ele sunt coplesite sau nu dispun de suficienti antioxidanti, acest fenomen al stresului provoaca distrugeri, favorizand dezvoltarea cancerului.

Stresul oxidant este deci un accelerator al dezvoltarii cancerului ovarian, au precizat savantii.

Fibroza favorizeaza migrarea celulelor tumorale si, deci, formarea de metastaze.

La Institutul Curie din Paris, medicii lucreaza deja pentru a pune la punct un test care are scopul de a identifica cu usurinta tipul de tumoare pentru fiecare pacienta, pentru a putea sa adapteze tratamentul. Specialistii vor putea identifica cu exactitate la ce tip de substanta sunt sensibile celulele canceroase pentru a le putea eradica.

Prin urmare, cancerul ovarian nu va mai putea fi denumit "ucigasul silentios". Anual 125 000 de femei mor din cauza cancerului ovarian. Cele mai multe cazuri se inregistreaza in Statele Unite, dar si in Europa. 4 din 5 cazuri de cancer ovarian sunt depistate la femei cu varsta de peste 45 de ani.

Mergeti odata la sase luni la un consult ginecologic complet! Cu cat boala este depistata in cele mai timpurii faze, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate