Un roman a inventat casa care se construieste in 6 zile si este perfect izolata

Mathe Laszlo, un roman nascut la Zalău, dupa ani de munca si cercetare a inventat un sistem revolutionar, care iti permite sa construiesti, in DOAR 6 ZILE, o casa perfect izolata.

Sistemul Thermodul este o tehnologie de constructie folosita de mai multi ani in lume pentru locuinte energo-economice, care se impune pe piata din ce in ce mai mult.

Panourile Thermodul sunt realizate din doua placi de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu latimea de 1 m si inaltimea de 3 m, in functie de natura peretelui.

Placile panoului sunt spatiate la 15 cm. distanta una fata de cealalta, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fara conductivitate termica, pentru a nu favoriza aparitia puntilor termice.

Interspatiul dintre placile panoului se umple cu beton prin turnare, dupa ce s-a montat armatura necesara (stalpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu exista operatiuni de decofrare.

Cofragul ramane inglobat in lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 vor constitui izolatia termofonica in dubla cochilie a cladirii.

O solutie inovatoare este adoptata pentru realizarea planseelor. Similar executiei peretilor, polistirenul este folosit si aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolatie termofonica, ne-a dezvaluit Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System.

 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate