Un nud de-al lui Tonitza s-a vandut cu un pret record pe piata romaneasca. Uite din ce motiv este tabloul atat de valoros!

Un nud de-al lui Tonitza s-a vandut cu un pret record pe piata romaneasca. Uite din ce motiv este tabloul atat de valoros!

Tabloul "In iatac", de Nicolae Tonitza, s-a vandut pentru suma de 290.000 de euro, miercuri seara, la Licitatia de Iarna a casei Artmark, devenind astfel cea mai scumpa lucrare tranzactionata pe piata de arta romaneasca.

"In iatac" reprezinta, potrivit specialistilor, cel mai valoros nud realizat de Nicolae Tonitza si scos vreodată la vanzare.

Tabloul fusese evaluat la 150.000 - 250.000 de euro si este clasat in categoria "Tezaur" a Patrimoniului National Cultural Mobil si provine din renumita colectie a doctorului Iosif Dona.

Precedentul record de autor pentru Nicolae Tonitza a fost stabilit in iulie, tot la o licitatie a casei Artmark, prin vanzarea lucrarii "Afize", pentru 160.000 de euro.

Licitaţia de Iarna organizata de Artmark miercuri seara, la Ateneul Roman din Capitala, a avut un rol aniversar, casa dorind sa marcheze prin acest eveniment trei ani de la infiintare.

Printre lucrarile vandute la preturi mari s-au mai numarat "Care cu boi la Oratii", de Nicolae Grigorescu - 165.000 de euro si "Tarancuta cu turma de oi, pe Valea Muscelului", de Nicolae Grigorescu - 90.000 de euro.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate