Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu a aruncat un copil născut prematur la gunoi. Parchetul susține că acesta a refuzat să acorde unei fete îngrijirile necesare

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 oct 2022, 16:33

Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu a aruncat un copil născut prematur la gunoi

Sursa: Istock

Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu se află în plin scandal, fiind acuzat că lasă copiii născuți prematur să moară. Ceilalți angajați ai maternității susțin că medicul făcea acest lucru destul de des.

Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu a primit acuzații grave, de tentativă de omor. Mai multe persoane îl acuză că lasă copiii născuți prematur să moară.

Un medic ginecolog de la Maternitatea Polizu este acuzat de tentativă de omor

Avocatul Adrian Cuculis a afirmat că medicul Florian Robe este acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Vineri, 7 octombrie, acesta a mers la audieri la Parchetul Tribunalului București.

Parchetul a transmis că ancheta a fost demarată în anul 2022, în urma unei plângeri care a fost făcută.

Mai mult decât atât, s-a stabilit că medicul, în urmă cu trei ani, a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fete care avea „semnele de viabilitate evidente”, lucru ce a fost semnalat și de către ceilalți angajați ai meternității.

Fata a fost născută pe data de 24 aprilie 2019 sub supravegherea medicului Florin Robe. „Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate.

Citeste si: O mamă a fost acuzată că a încercat să își castreze fiul vitreg de doar cinci ani. Copilul a ajuns la spital cu arsuri pe corp

Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, este prezentat în comunicatul procurorilor, conform news.ro.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Firul evenimentelor a fost reconstruit

Conform declarațiilor care au fost făcute de către asistentele și de către cadrele medicale ale spitalului, medicul ginecolog Florian Robe făcea destul de des acest lucru.

„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor.

De asemenea, toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a mai declarat avocatul Cuculis.

A apărut primul caz de Alzheimer la un tânăr de doar 19 ani! Simptomele au început încă de la 17 ani

Citeste si: O mamă a încercat să își arunce copilul în fața mașinilor. Femeia susține că fiica ei era posedată și a legat-o de mâini cu geanta

În cadrul dosarului, a fost dispusă o expertiză medico-legală care va fi făcută de către experții Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, iar cercetătile sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Conducerea spitalului în cadrul căruia Maternitatea Polizu își desfășoară activitatea a mărturisit că „de la producere incidentului până în prezent, la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, dar oficialii nu au spus la ce incident se referă.

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies