Un jandarm a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost străpuns de un glonț care a trecut prin mâna unui alt coleg. Cei doi jandarmi încercau să oprească un hoț

Author: Andreea Buinoschi

Un jandarm se află în stare gravă la spital, după ce un glonț, care a trecut prin mâna unui coleg, a trecut prin abdomenul său, totul având loc în timp ce aceștia încercau să oprească un hoț, la marginea Bucureștiului.

În timpul unei misiuni, un jandarm s-a împușcat în mână, iar glonțul a ajuns și în abdomenul unui alt coleg.

Cel din urmă se află în stare gravă, iar cardele medicale depun eforturi, pentru a reuși să îl stabilizeze.

Un jandarm a fost împușcat în abdomen de un glonț care a străpuns mâna unui coleg

Doi subofițeri se aflau la marginea Bucureștiului și încercau să oprească niște hoți de fier. La un moment dat, arma unuia dintre jandarmi s-a descărcat în mâna lui, iar glonțul a ajuns și în abdomenul colegului.

Specialiștii sunt de părere că incidentul a avut loc fie din cauza unei pregătiri deficitare în ceea ce privește utilizarea armei, fie din cauza neatenției. Totul s-a întâmplat în urmă cu două zile, 22 martie, noaptea, în jurul orei 23:00.

Echipajul patrula prin zonă și, la un moment dat, cei doi jandarmi au văzut o mașină suspectă, iar, în momentul în care s-au apropiat, și-au dat seama că este vorba de câteva persoane care furau fier.

Martorii susțin că mai multe focuri de armă s-au auzit, dar, la început, s-a crezut că este vorba de artificii.

Citește și: Un medic dentist și-ar fi otrăvit soția și a fost arestat, după ce aceasta a fost deconectată de la aparate. Motivul halucinant pentru care a recurs, din nou, la acest gest

Cu toate că jandarmii au tras mai multe focuri de armă, hoții au reușit să scape, deși subofițerii își făcuseră temele înainte, pentru a-i prinde mai ușor atunci când erau surprinși în fapt.

„Am auzit focuri de armă şi am zis: « ce se întâmplă, frate? ». Iniţial, am crezut că sunt petarde. « Staţi, coborâţi jos din maşină! ». S-au auzit câteva focuri de armă.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Jandarmii au patrulat mereu aici şi cred că i-au urmărit. Am înţeles că acolo au stat jandarmii şi i-au filat. Ar fi venit în civil”, a povestit un martor, conform observatornews.ro.

Arma s-a descărcat când ar fi încercat să o asigure

Deoarece hoții au fugit de la fața locului,  jandarmii s-au urcat în mașină și au plecat după ei. În acel moment, unul dintre jandarmi, ar fi vrut să verifice pistolul și să îl asigure, doar că, dintr-o dată, arma s-a descărcat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, imediat după cele întâmplate, aceștia au sunat la 112, iar o ambulanță s-a deplasat la fața locului. Aceștia au fost transportați la spital, de urgență.

Citește și: O tânără de 21 de ani a fost găsită fără viață, înfășurată în cearșafuri, într-un coș de cumpărături. În ziua dispariției, își anunțase mama că se întoarce acasă

Cine este tânărul care a fost găsit mort, după două zile de dispariție, într-o pădure din Cluj. Era IT-ist și lucra de acasă

Jandarmul care a fost împușcat în abdomen a fost operat imediat și este internat la secția de Terapie Intensivă. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar și, de asemenea, un dosar penal a fost deschis pentru: vătămare corporală din culpă, nerespectarea măsurilor de securitate și uz de armă fără drept.