Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci pentru a-şi recupera banii din cont

,
agresor Beirut

Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci 

Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut. Acesta voia să-și recupereze banii din cont.


In articol:

Un bărbat a intrat cu o pușcă de vânătoare și materiale inflamabile și i-a amenințat pe angajați pentru a-i da economiile înapoi. 

Agenţia bancară a Federal Bank din apropierea arterei comerciale Hamra era joi, la începutul după-amiezii, înconjurată de un impozant cordon de securitate, relatează AFP.

Bărbatul „a amenințat că își va da foc și îi va ucide pe toți, îndreptând arma spre capul directorului sucursalei”, potrivit agenției libaneze de știri NNA.

Bărbatul a intrat în sucursala băncii cu „puşcă de vânătoare şi cu materiale inflamabile şi i-a ameninţat pe angajaţi pentru ca aceştia să-i dea banii din cont”.

Acesta a motivat gestul pentru că tatăl său „a fost internat în spital cu ceva timp în urmă pentru o operație și nu a putut plăti pentru aceasta”.

Citeste si: O nouă tragedie pe litoral românesc! Un tânăr de 21 de ani s-a înecat în Costinești- încă un băiat, dispărut în mare

Incidentul a fost filmat

O filmare cu întregul incident a fost postată online arată cei doi negociatori care îi cer atacatorului- pe care îl numesc Bassam- să elibereze doi clienţi. Agitându-şi arma şi o ţigară, el refuză categoric să elibereze din ostatici.

Bărbatul a luat ostatici angajaţii unei bănci din Beirut. Acesta a ameninţat că îşi dă foc pentru a cere să i se dea înapoi banii pe care îi avea în cont, o sumă de peste 200.000 de dolari.

În prezent, Libanul este devastat de o criză economică.

Din 2019, Libanul traversează una dintre cele mai grave crize socio-economice din istorie după 1850, potrivit Băncii Mondiale.

Moneda naţională a pierdut peste 90% din valoare şi circa 80% din populaţie a fost aruncată în sărăcie, în special din cauza restricţiilor bancare draconice care îi împiedică pe oameni să aibă acces liber la banii lor.

Des au loc incidente violente între angajaţii băncii şi depunătorii 

Frecvent au loc incidente violente între angajaţii băncii şi depunătorii care şi-au pierdut răbdarea, notează France Presse.

Bărbatul a fost reținut de poliție. El s-a predat forțelor de ordine după șase ore de negocieri, timp în care a fost susținut de zeci de oameni adunați în fața clădirii.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Un bărbat de 30 de ani a fost îngropat de viu, ca ofrandă. Acesta s-a trezit a doua zi, în coșciug

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Un tânăr acuzat de furt și căutat de poliție a încercat să scape și s-a ascuns într-un urs de pluș

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies